5 idei de jucării educative pentru preșcolari
Atunci când părinții sau educatoarele vor să-și bucure copiii aflați în grijă, se gândesc la jucăriile care i-ar stimula, i-ar face să interacționeze în diverse feluri și i-ar face să coopereze unii cu ceilalti.
Beneficiile jucăriilor cu rol educațional sunt deja cunoscute: ele antrenează abilitățile cognitive ale copiilor (de exemplu, un puzzle este provocator chiar și pentru un adult, iar copiilor le antrenează răbdarea și consecvența), le antrenează abilitățile sociale (sunt jocuri care cer de la copii cooperare, pentru a construi ceva împreună sau pentru a obține avantaje de la un al treilea jucator), antrenează atenția și capacitățile vizual-spațiale ale micuțului (jocul de Lego, de pildă) antrenează motricitatea fină și dexteritatea, antrenează abilitățile verbale și pe cele matematice precum și abilitățile sportive ale copiilor.
Jocurile acestea sunt, în general, concepute de către producătorii lor sub consilierea psihologilor specializați în psihodezvoltare. Astfel rezultă produse stimulante și interesante pentru copii de orice vârstă.
Jocul și atenția copilului tău
Pentru preșcolari, cele mai bune jocuri sunt cele mai simple. Copiii se simt cel mai bine în încăperi care nu sunt aglomerate cu jucării și care îi fac să-și pună la contribuție imaginația. Părinții fac greșeala de a-și „inunda’ copiii cu jucării pe care aceștia le ignoră foarte repede. Părinții ar putea preveni acest efect deschizând apetitul micuțului pentru un joc sau altul prin joaca împreună cu el și ajutându-l să extragă maximum de beneficii din acel joc înainte de a-i oferi ceva nou. Creierul copiilor cunoaște o dezvoltare rapidă, iar părintele trebuie să fie atent la momentul când copilul e captivat, dar și la momentul când a depășit nivelul acelui joc și dorește altceva.
Cadouri…
Citeste continuarea AICI