5 dintre cele mai bune mașini din 2010 până în prezent

0

Deceniul s-a încheiat și vrem să trecem în revistă 5 dintre cele mai bune modele apărute din 2010 până în prezent. Sunt modele importante pentru sector sau pentru brandurile lor. Iată cele 5 modele pe care am decis să vi le prezentăm.

Selectarea a 5 dintre cele mai bune mașini dintr-un deceniu nu este deloc ușoară. Atunci când alegeți o mașină trebuie să definiți din ce punct de vedere este cea mai bună mașină.  (performanță, fiabilitate, calitate …). Noi am ales 5 mașini care au ieșit în evidență spre deosebire de celălalte care au apărut. Iată 5 dintre cele mai remarcabile mașini ale deceniului.

DS3 (2010): un succes care a dat naștere unui brand

Deși a fost prezentat publicului în 2009, acesta nu a ajuns pe piață până în 2010, iar succesul său în ceea ce privește vânzările a fost răsunător. Pe platforma unui Citroën C3, cei de la Chevron au uimit cu un design și finisaje de lux care au făcut din nou cozi la dealerii mărcii.

Vânzările de succes ale lui DS3 a determinat PSA să dea undă verde pentru încă două modele, DS4 și DS5, deoarece au devenit atât de optimiști în ceea ce privește viitorul lor, încât chiar au despărțit DS-ul de Citroën și au creat un brand independent, o formulă pe care Seat o va copia cu Cupra la sfârșitul aceluiași deceniu.

Dacia Duster (2010): ieftin nu trebuie să fie urât

La fel ca DS3, publicul a văzut primele imagini cu Duster în 2009, dar până în 2010 nu a ajuns la dealeri și a devenit un succes brutal. Toate modelele Dacia se vindeau bine, deoarece prețurile lor erau foarte competitive.

Pentru prima dată, un model de marcă cu costuri reduse a fost atractiv și ieftin. Designul Duster, cu aripi foarte lărgite și proporții bune este izbitor și arată ca o mașină cu caroserie mult mai mare decât restul modelelor Dacia. Nimeni altcineva nu a oferit un SUV cu tracțiune integrală la acest preț pe piață, cu excepția Lada Niva, un model mai bun din punct de vedere 4 × 4, dar mai prost echipat și învechit.

Mercedes Clasa A W176 (2012): schimbarea succesului Mercedes

Cea de-a treia generație a clasei A a Mercedes s-a îndepărtat complet de predecesorii săi și, de asemenea, de imaginea mărcii Mercedes. Clasa A prezentată în 2012 a încetat să mai aibă o caroserie dolofană de tip minivan, dar a păstrat tracțiunea pe roțile din față.

Mercedes și-a dat seama că trebuie să atragă clienții de generație mai tânără. Obiectivul a fost atins și pe ușile dealerilor brandului a început să intre un public mai tânăr și mai numeros. Rezultatul a fost un succes și pentru prima dată în ultimii zeci de ani vânzările Mercedes au fost superioare celor ale rivalilor săi de la Munchen.

Mercedes SLS AMG (2010):  „aripile de pescăruș” revin

Un alt model care a deschis o nouă ușă clienților brandului vedetă a fost SLS AMG prezentat în 2010. Și a făcut-o cu cele mai mitice uși din istoria automobilismului: „aripile de pescăruș” ale miticului 300 SL din anii cincizeci.

Cu Mercedes SLS AMG, Mercedes a intrat pe piața super mașinilor pentru a face față rivalilor precum Porsche și, în plus, pentru a relansa divizia AMG ca brand propriu susținut de Mercedes.

Un design cu anumite detalii retro, tehnologie de avangardă, lux și performanță la un nou nivel a definit Mercedes SLS AMG care a devenit un model aparte încă de la naștere.

Tesla Model S (2012): a schimbat mentalitatea publicului

Ideea genială a lui Tesla nu este acea de a opta pentru mașini electrice. Alții o făcuseră înainte. Punctul care face diferența și ceea ce este cu adevărat admirabil pentru această companie este faptul că, odată cu lansarea Tesla Model S, a fost în măsură să schimbe complet prejudecățile legate de mașinile electrice. Dintr-odată, a avea o mașină electrică „a fost cool” și îi diferenția pe posesori de restul, în mod pozitiv.

Până la sosirea Tesla Model S mașinile electrice au fost aproape niște ciudățenii, majoritatea erau mașini mici mai apropiate de o mașină de golf decât de o mașină reală. Modelul Tesla S a schimbat această percepție și a atras atenția celorlalți producători, care au decis aproape zece ani mai târziu să-și electrifice gamele începând de la vârf, precum Porsche cu Taycan.

Pe lângă aceste 5 mașini prezentate, merită amintite și Nissan Leaf (2010), Ford Mustang VI (2015), Bentley Bentayga (2016), Alpine A110 (2017), Porsche Taycan (2019).

De asemenea, vrem să vă dezvăluim faptul că dacă vreți să vă achiziționați o mașină, Auto Rulate București vă pune la dispoziție o gamă variată de mașini rulate. Apelând la acest dealer autorizat suntem siguri că vă veți găsi mașina mult dorită, bucurându-vă de avantaje precum 12 luni garanție, kilometri reali garantați, dobândă la credit începând de la 6%, service personal, service post vânzare, printre altele. Spor la cumpărături vă dorim!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.