40 de lucruri pe care le-am învățat până la 40 de ani

0

Dar și tot ce am trăit până la vârsta asta, adică toate experiențele, bune și rele, care m-au învățat câteva lucruri, pe care cu siguranță nu le știam la 20 de ani. Dacă ar fi să fac o listă cu ele, acestea ar fi:

1. Învață să spui „nu” cu amabilitate, cu fermitate și oridecâte ori e nevoie. Deși este unul dintre primele cuvinte pe care le învățăm, pe măsură ce creștem, îl rostim din ce în ce mai rar și ne simțim din ce în ce mai vinovate când facem asta. Limitele sunt foarte importante.

2. Nu te simți obligată să zâmbești tot timpul, este absolut în regulă să ai și o față nesuferită din când în când.

3. Fă-i pe oameni să râdă! În felul ăsta vor fi mai relaxați când le vei spune adevărul. Poți râde și de tine! E sănătos să nu te iei prea tare în serios!

4. Fii recunoscătoare pentru lucrurile bune din viața ta!

5. Din când în când poți fi inabordabilă; dacă vei fi tot timpul disponibilă pentru alții, e foarte posibil ca ei să nu mai aprecieze acest lucru.

6. Găsește o pereche de pantofi confortabili pe care să-i porți în momentele importante pentru tine. „Confortabili” nu înseamnă „urâți”.

7. Cere-ți scuze atunci când greșești, nu pentru ceea ce ești.

8. Nu te scuza niciodată că ești feministă! Nu te jena pentru asta! Nu încerca să ascunzi asta!

9. Petrece timp (și) cu oameni care nu-ți împărtășesc neapărat ideile! Nu vrei să fii mereu într-o cameră cu ecou, unde îți auzi propriile gânduri. Cu alte cuvinte, ieși din zona de confort!

10. Încearcă să citești cât mai mult, preferabil cărți. Dacă ți-e mai ușor, stabilește-ți la începutul anului un număr de cărți pe care vrei să le citești și încearcă să te ții de el.

11. Nu permite bărbaților din viața ta să te schimbe în moduri pe care nu ți le…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.