4 tips & tricks pentru curățarea covoarelor

0

Știm cât de mult probabil (și ție) îți displace să cureți covoarele din casă – mai ales dacă ai covoare groase, grele și…aparent dificil de curățat. Însă curățenia de primăvară se apropie – așa că ne-am gândit să te ajutăm să te pregătești de pe acum; dacă pui la punct câteva noțiuni, vei ști exact ce ai de făcut când te apuci să îți cureți, pe rând, covoarele din casă.

 

Și…cine spune că trebuie să aștepți primăvara? Oricând alegi să faci această curățenie generală, îți venim în ajutor cu 4 tips & tricks pentru curățarea super-eficientă a covoarelor.

 

   1. Investește în gadgeturi…

…Care să te ajute, nu să te încurce. Din fericire, astăzi avem la dispoziție zeci de aspiratoare, mopuri și alte dispozitive menite să ne ușureze procesul de curățare inclusiv în ce privește covoarele.

Totuși, alege să investești în gadgeturi care să te ajute – atenție – folosim cuvântul „investiție”: să „dai banii” pe un aspirator ultra-performant nu este o risipă sau o cheltuială, ci o investiție, pentru că un aspirator bun te va ajuta să cureți mai bine, mai repede și mai eficient.

 

   2. Petele trebuie îndepărtate instant

Dacă ai dat pe covor sos de roșii, cafea, ceai negru sau vin roșu, trebuie să știi că…nu ai voie să aștepți ziua de curățenie ca să îndepărtezi petele. Dacă faci asta, petele vor rămâne acolo pentru totdeauna.

Dacă praful sau altă murdărie să spunem că pot aștepta, petele trebuie îndepărtate efectiv instant, cu o cârpă moale și cu o soluție dedicată îndepărtării petelor. Cu cât aștepți mai mult, cu atât substanțele vor intra și mai adânc în firul țesăturii și vor fi poate chiar imposibil de îndepărtat.

 

   3. Și, de câte ori aspiri?

Poate până acum te-ai obișnuit să speli covoarele, să mături, dar ai neglijat aspiratul – sau pur și simplu nu ți s-a părut atât de relevant. Ei bine, află că prin aspirat se elimină majoritatea mizeriilor din covor, fiind îndepărtată și cea mai mare cantitate de praf, celule moarte etc.

Asta nu înseamnă că trebuie să aspiri zilnic, însă trebuie să faci din această activitate una săptămânală. Asigură-te că investești într-un aspirator mop cu aburi de calitate – te asigurăm că îți va ușura mult mai mult treaba și îți va proteja și spatele de posibilele dureri care apar odată cu un aspirator obișnui.

 

   4. Intri încălțat în casă?

Recunoaște: de câte ori nu ți-ai amintit, chiar înainte de plecare, că ai uitat ceva în dormitor și ai fost nevoit să intri înapoi încălțat? Noi știm că sigur ni se mai întâmplă. Însă, în mod ideal, covoarele tale nu ar trebui pur și simplu să vadă talpa pantofilor de exterior – vei băga în țesătură foarte mult praf, dar și bacterii de afară. În plus, covoarele tale vor căpăta, în timp, și un miros neplăcut dacă nu le cureți corespunzător.

 

   5. Din când în când…

Te încurajăm ca, măcar o dată pe an, să duci covoarele din casă la o curățătorie profesională pentru covoare; nu privi asta ca pe o cheltuială, ci ca pe o investiție. Covoarele tale vor fi ca noi, lipsite de bacterii și praf, dar vor și rezista mai mult timp.

 

În covoare investim uneori o mini-avere, așa că e important să le acordăm ceva mai multă atenție: bacteriile nu stau doar pe haine și pe mobilă, ci și în țesătura groasă, densă, a covoarelor. Iar acum mai mult ca niciodată e de datoria noastră să ținem la distanță aceste bacterii printr-o curățenie cu adevărat desăvârșită.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.