4 greșeli de comunicare pe care le faceți când vă certați (și cum să le rezolvați)

0

Fie că vă certați sau te simți distantă față de partener, comunicarea eficientă vă poate ajuta semnificativ relația. Certurile fac parte din viața oricărui cuplu, însă contează foarte mult motivele pentru care aceste discuții au loc. De exemplu, sunt eficiente pentru rezolvarea părerilor contradictorii, a neînțelegerilor, pentru a atrage atenția asupra unui aspect care v-a deranjat într-o anumită situație.

O ceartă este eficientă doar atunci când, în urma ei, ambele părți au ajuns la o înțelegere. Vi se întâmplă să rămâneți totuși supărați în urma unei conversații aprinse? Iată care sunt principalele greșeli de comunicare pe care le faceți atunci când vă certați, potrivit experților:

1. Critica la adresa partenerului

Cearta se poate înrăutăți dacă toate criticile adresate se îndreptă personal, către partener. Există o diferență între a spune: „M-ai rănit pentru că ai făcut acest lucru” și „Faci asta, asta și asta mereu”. Când criticile în privința comportamentului persoanei se transformă într-o conversație despre valoarea sa ca ființă umană, întreaga ceartă va exploda pur și simplu.

Soluția – Fii cât de exactă poți în privința criticii

Pentru ca partenerul să nu perceapă critica drept un atac personal, fii cât se poate de specifică și încearcă să te incluzi foarte mult în discuție. De exemplu, poți spune: „M-am simțit rănită când ai făcut acest lucru, pentru că…” De asemenea, amândoi trebuie să rețineți că fericirea este importantă, și nu cine are, de fapt, dreptate.

2. Atitudinea defensivă

O conversație despre problemele din relație poate căpăta rapid un alt sens dacă una dintre persoane adoptă o atitudine defensivă. Nu trebuie să-ți contrazici partenerul din momentul în care începe să-ți explice problemele.

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.