3 tratamente ca să ai un păr cu volum

0

Dacă ai un tip de păr subțire, cu siguranță te-ai confruntat până acum cu nenumărate încercări ca să-i dai mai mult volum și să-i păstrezi aspectul dorit cât mai multă vreme. Volumul podoabei capilare este legat de densitatea firelor de păr, iar stimularea creșterii acestora reprezintă o metodă eficientă de obținere a senzației de volum. Citește în continuare și află ce tratamente poți aplica, ca să ai un păr cu volum, exact așa cum îți dorești!

Produsele cu cafeină

Cu toții cunoaștem cafeina pentru efectele sale stimulante pentru sistemul nervos central, însă această substanță naturală este implicată și în procesul de creștere a firului de păr. Astfel, cafeina acționează la nivel celular și favorizeză sinteza factorului similar insulinei (IGF-1), o moleculă de semnalizare implicată în stimularea creșterii firului de păr.

Printre produsele cu cafeină destinate îngrijirii scalpului se numără șampoanele și serurile.

Produsele cu ulei de mentă

Uleiul de mentă are numeroase beneficii pentru sănătare și este folosit pentru efectul său antiinfecțios, anestezic și vasodilatator. În plus, uleiul de mentă poate fi utilizat și ca tratament pentru creșterea părului, tocmai datorită efectului vasodilatator care conduce la stimularea fluxului de sânge la nivelul scalpului. Astfel firul de păr este hrănit mai bine și este împiedicată căderea părului.

Uleiul de mentă poate fi încorporat în rutina de îngrijire ca atare, aplicat direct pe scalp și distribuit prin masaj. La aplicare vei simți mici înțepături și o senzație de răcorire specifică produselor care conțin mentă. Se lasă să acționeze timp de 15-20 de minute, iar ulterior se spală părul.

O altă modalitate de utilizare a uleiului de mentă este adăugarea sa în produsele de spălare.

Produsele cu minoxidil

Minoxidilul este o substanță de sinteză cu efect vasodilatator și a fost folosită inițial pentru tratamentul hipertensiunii arteriale. Ulterior, s-a observat că aplicarea topică de minoxidil reprezintă o opțiune de tratament pentru alopecie (căderea părului). Similar uleiului de mentă, minoxidilul dilată vasele de sânge de la baza firului de păr și favorizează hrănirea acestuia. În plus, s-a observat o creștere a sintezei de ADN la nivelul bulbului firului de păr, ceea ce stimulează trecerea acestuia în faza de creștere activă (faza anagenă).

În România, minoxidilul este disponibil sub formă de șampon sau soluție pentru aplicare la nivelul scalpului.

În concluzie, împiedicarea căderii părului reprezintă o abordare eficientă în scopul obținerii unui păr cu volum. Produsele cu cafeină, ulei de mentă sau minoxidil se pot dovedi utile în stimularea creșterii firului de păr, însă nu uita că poți să utilizezi și un tratament împotriva căderii părului marca Vichy.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.