3 pași necesari pentru a-ți reface viața amoroasă după divorț

0

Știu, poate părea de-a dreptul descurajant, mai ales când încerci să te aduni dintr-o relație eșuată. Dar există mereu speranță!

Înainte de a intra pe „piața” întâlnirilor amoroase, trebuie să fii însă sigură că ai parcurs cei câțiva pași atât de necesari pentru a te elibera de fosta relație. Doar așa poți pregăti terenul pentru un potențial succes.

1. Fă tot posibilul ca să nu locuiești cu fostul soț sub același acoperiș!

Există o mulțime de obstacole de depășit în orice nouă relație, însă relația cu fostul tău soț nu ar trebui să fie unul dintre ele. Așa că evită cât poți de mult să locuiești sub același acoperiș cu el, fie din motive financiare, fie pentru a le fi mai bine copiilor voștri. Nici un bărbat interesat să dezvolte o relație de durată cu tine nu va vedea cu ochi buni un astfel de compromis și e posibil ca un astfel de aranjament să funcționeze pentru el ca un semnal de alarmă.

2. Asigură-te că ai depășit momentul despărțirii!

După un divorț, cel mai dificil este să depășești toată durerea și suferința cauzate de despărțirea de fostul partener. Așa că, până nu ai depășit această etapă (căreia psihologii îi spun „doliu”), nu explora încă posibilitatea unei noi relații. Acordă-ți o perioadă în care să poți suferi și în care să-ți concentrezi atenția, energia și efortul pe sentimentele și pe vindecarea ta.

Așadar, înainte de a începe o nouă relație, asigură-te că ai încheiat-o (mental) pe anterioara. Ai putea fi tentată să te arunci rapid într-o nouă relație, fie pentru a-ți pansa orgoliul rănit (în cazul în care ai fost părăsită sau înșelată), fie din nevoia de validare (dacă fostul soț nu-ți mai arăta admirație în ultimul timp). Întotdeauna e necesară o perioadă „tampon” pentru a-ți reveni dintr-o…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.