3 motive pentru care merită să cumperi cărți online

0

În perioada aceasta devenim cu adevărat conștienți de importanța unuia dintre beneficiile pe care tehnologia le pune la dispoziția noastră: cumpărăturile online. Dacă până de curând, mulți dintre noi preferau să meargă la piață sau în supermarket să-și cumpere cele necesare, acum aleg să le fie livrate alimentele și alte produse esențiale la domiciliu. 

Și cititorii ocupă un loc important în topul celor care optează pentru cumpărăturile online. Unii dintre aceștia – din obișnuință, pentru că și înaintea pandemiei de coronavirus, tot la librăriile online, precum librăria online CLB, apelau. Pentru alții, însă, cumpărarea cărților online de pe Internet o activitate nouă și, poate, încă neobișnuită.

Te afli și tu în categoria cititorilor care aveau un ritual, la un anumit timp, de vizitare a librăriilor fizice? Ai tot citit în ultimele săptămâni, iar acum a venit momentul să-ți actualizezi stocul de cărți? În cazul acesta, descoperă în continuare de ce este o idee bună să începi să cumperi cărți online!

În perioada asta, e mult mai sigur 

Până de curând, cel mai probabil niciunul dintre noi nu alegea să cumpere cărți din librăriile online, cu gândul la siguranța întregului proces de achiziție. În perioada actuală, însă, siguranța este primul criteriu de care fiecare ar trebui să țină cont. 

Poate că te-ai gândit până acum că, deși librăriile fizice sunt închise, poți găsi cărți și în unele hipermarketuri. Totuși, oricât de mult ai iubi cărțile și oricât de mult ți-ar plăcea să le studiezi înainte de a le cumpăra, trebuie să pui sănătatea ta și sănătatea celor din jur pe primul loc. De aceea, sfatul nostru este te orientezi către o librărie online de încredere, cu o ofertă variată, astfel încât să fii convins că găsești titlurile pe care le cauți și scriitorii de care ești interesat – scriitori contemporani, autori români de bestseller, dramaturgi etc. 

Iar dacă nu ești în căutarea unei anumite cărți și vrei, pur și simplu, să te desfeți descoperind ultimele noutăți literare, nu trebuie să-ți faci griji în privința asta: poți naviga ore întregi pe Internet, fără să te grăbești.

Beneficiezi de livrare rapidă

„Bine, bine, am găsit câteva cărți pe care doresc să le comand, dar sunt convins că va trebui să aștept o veșnicie până vor ajunge!” Știm ce înseamnă nerăbdarea de a citi o carte pe care ai pus ochiul, însă permite-ne să-ți spunem că veșnicia la care te gândești nu înseamnă, de fapt, decât câteva zile. Majoritatea librăriilor online trimit produsele comandate prin curier rapid, deci nu va trebui să aștepți decât 24-48 de ore până ce acestea vor ajunge, în siguranță, chiar la tine acasă. O zi-două, recunoaște, nu înseamnă chiar o veșnicie! 🙂

Poți beneficia de promoții

Meseria de cititor cu acte în regulă poate fi uneori destul de costisitoare, mai ales dacă îți place să cumperi noutățile literare. Iar dacă obișnuiești să citești foarte repede, cel mai probabil ești nevoit să îți completezi stocul des, ceea ce înseamnă, pragmatic vorbind, cheltuieli frecvente. Sigur ai simțit, măcar o dată, că prețul unor cărți este piperat. Gândește-te, de pildă, la edițiile de lux, pe care ți le doreai atât de mult, dar care costau o mică avere – pentru că, firește, orice lucru calitativ și impresionant presupune o investiție mai mare. 

Din fericire, librăriile online își încântă adesea clienții cu prețuri promoționale la unele dintre cele mai îndrăgite cărți. Tot ce trebuie să faci, pentru a fi sigur că nu ratezi nicio reducere, este să te abonezi la newsletter. Astfel, îți vei putea începe unele dimineți cu un zâmbet și mai larg pe buze: în căsuța de e-mail a sosit un mesaj care te anunță că una dintre librăriile la care ești abonat are reduceri semnificative la câteva dintre titlurile pe care ai pus ochiul de ceva timp. 

Așadar, până vei putea să hoinărești din nou prin librăriile tale preferate, recomandarea noastră este să apelezi cu încredere la cele online. Atenție: este posibil să te încânte atât de mult oferta variată și prețurile promoționale, încât să-ți păstrezi obiceiul de cumpărare și la finalul perioadei acesteia – alături, firește, de cel clasic!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.