3 moduri în care sezonul festiv îți poate afecta tenul

0

Din nefericire, aerul rece al iernii nu face o combinație bună cu toate nopțile nedormite. Adaugă un număr considerabil de cocktailuri și stresul provocat de cumpărături și ai obținut mixul pentru o veritabilă criză a tenului. Ce este de făcut?

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți menții sănătatea tenului în timpul sezonului festiv.

1.Cocktailurile dulci

Nimic nu ma face să mă simt mai virtuoasă decât planurile de a nu mai bea nimic în ianuarie. Deja îmi imaginez o serie de postări cu sucuri naturale din legume (glumesc…oarecum). Totuși, un lucru este cert: chiar dacă vom vrea să strălucim de anul nou, paharele în plus consumate în perioada festivă își vor lăsa amprenta asupra pielii tale.

Alcoolul are un impact dublu asupra pielii. Primul efect este deshidratarea. Atunci când corpul tău este deshidratat, acesta va trimite lichidele către organele interne, lăsându-ți pielea nehidratată. Dacă vei consuma alcool mai multe nopți la rând, producția de celule noi va fi compromisă. Pielea va deveni uscată și iritată.

Al doilea efect este dat de cantitatea mare de zahăr din alcool. În mod normal nu ai bea mai multe pahare de sucuri carbogazoase, dar nu ai o problemă cu un număr mare de cocktailuri zaharoase. Zahărul cauzează inflamări ale pielii și ale corpului. Această inflamație cauzează probleme la nivelul colagenului și împiedică refacerea celulelor, ceea ce înseamnă un ten cu aspect neplăcut și riduri.

Soluția: Nimeni nu îți poate interzice să bei câteva pahare la petrecerea de Crăciun, dar trebuie să te asiguri că bei suficientă apă sau ceai între cocktailuri.

2.Stresul

Există două tipuri de persoane: acelea care fac cumpărăturile de Black Friday și cele care încă nu au terminat în Ajunul Crăciunului. Dacă faci parte din al doilea grup, trebuie să știi că…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.