3 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a găsi adevărata dragoste

0

Așteptările tale trebuie să fie conectate la realitate, iar tu trebuie să fii flexibilă, fără, însă, să faci compromisuri prea mari (care sunt, de obicei, o sursă de frustrare și nefericire). Ai grijă și ca aceste așteptări să nu conțină contradicții (ceva de genul: „Vreau ca partenerul meu să fie iubitor și atent, dar în același timp un personaj misterios și incitant’).

În plus, nu-ți face iluzii că o relație va fi plină de pasiune mereu, așa cum e în primele luni. Chimia dintre doi oameni este ingredientul principal al unei relații reușite, dar ea nu trebuie confundată cu compatibilitatea (de aceea trebuie să te convingi că tu și partenerul tău aveți și una, și alta!).

Atunci când te îndrăgostești de cineva, ți se pare că nimic altceva nu mai contează. Dar, pentru ca o relație să dureze, este vital să existe între voi și un alt liant în afară de pasiune. (Și mă refer aici la respect, prietenie, intimitate, adică toate acele lucruri care merg mai departe de atracția fizică).

Dacă intri într-o relație care este bazată exclusiv pe chimie, atunci și așteptările tale trebuie să fie în concordanță: amândoi vreți să vă distrați și nu ai de ce să-ți faci planuri serioase sau pe termen lung (asta te va scuti de dezamagire). Totuși, dacă sunteți de acord amândoi că vă doriți o relație consistentă, care să vă împlinească în egală măsură, atunci trebuie să fiți realiști în legătură cu compatibilitatea voastră și cu efortul necesar pentru a menține chimia dintre voi.

În plus, trebuie să fii conștientă că bărbatul potrivit nu te va „completa’ și nici nu va da un sens vieții tale (așa că uită de toate comediile hollywoodiene, care te-au făcut să ai așteptări nerealiste de la viață și ți-au hrănit visele romantice într-un mod toxic). Mai bine…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.