15 dintre cele mai bune filme inspirate din evenimente reale

0

În zilele noastre, criticii de filme au ajuns să atragă deseori atenția asupra lipsei de originalitate când vine vorba de subiecte de film, condamnând numeroasele filme cu super eroi și remake-uri. Astfel, parcă și unele filme inspirate din evenimente reale au ajuns să fie doar idei reciclate. Până și expresia „bazat pe fapte reale” a ajuns să fie echivalentul lui „într-o lume în care…”, fiind frecvent adăugată atât de nonșalant, încât unele scenarii nici nu respectă întocmai parcursul real al evenimentelor.

Într-o oarecare măsură acest lucru este de înțeles, dat fiind faptul că popularitatea acestor filme inspirate din evenimente reale a crescut considerabil în ultimii ani. Mai mult decât atât, între 1900 și 2000, s-a constatat că există un total de 211 filme de acest gen, însă din 2000 până în 2013, un număr incredibil de 221 de filme inspirate din evenimente reale a răsărit din statistici.

Cu toate acestea, atunci când o poveste ajunge pe mâinile cui trebuie, un regizor poate să ilustreze un adevăr ieșit din comun într-un mod atât de atractiv, încât să depășească orice imaginație. Acest lucru, bineînțeles, fiind realizat și în prezența unor actori pe măsură. Iar filmele din această listă nu fac excepție de la acest caz. Iată 15 dintre cele mai bune filme inspirate din evenimente reale:

All the President’s Men (1976)

All the Presidents Man este considerat de unii critici de film ca fiind chintesența cinematografiei americane, rezumând unul dintre cele mai importante momente din scena politică a anilor ’70 și lupta care s-a dat în dezvăluirea acestuia. Este vorba despre Afacerea Watergate, scandalul politic care a condus…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.