11 efecte mai puțin cunoscute ale exprimării resentimentelor față de relația ta

0

Iar atunci când suntem nemulțumite, avem tendința de a vorbi despre asta, fie că exagerăm uneori. Și totuși, de ce facem asta? Frustrările pe care le avem într-o relație au un puternic impact asupra noastră, incluzând relația cu partenerul nostru. Din acest motiv, este important felul în care ne exprimăm frustrările și cum ajungem să le gestionăm.

Ceea ce trebuie să înțelegi este faptul că este în regulă să vorbești atunci când ești nemulțumită de ceva și să ceri un sfat atunci când simți nevoia, în speranța că vei găsi și o rezolvare. Însă, ar trebui să spui ceea ce te nemulțumește încă de la început, astfel încât să se nu ajungă în situația în care să răbufnești la sfârșitul relației. Desigur, poți discuta ceea ce te deranjează și cu un specialist sau poți apela chiar și la terapia de cuplu. Important este să comunici la momentul potrivit cu partenerul tău.

Și totuși, iată ce se poate întâmpla atunci când îți exprimi resentimentele cu privire la relația ta:

1. Te poți enerva fără motiv

Atunci când îți exprimi în mod liber resentimentele, poate fi o ocazie bună de a le lăsa în spate și de a nu te mai gândi la ele. Însă, atunci când se transformă într-un obicei, te poți încărca cu energie negativă, de care cu siguranță nu ai nevoie. Dacă nu ești de acord cu felul în care a acționat partenerul tău, nu face o dramă din acest lucru. Nu-i poți spune la nesfârșit ceea ce te deranjează, mai ales că te poți încărca cu anumite sentimente de care nu ai nevoie.

2. Îți poți schimba felul în care vezi lucrurile

În momentul în care îi spui unui prieten ceea ce te deranjează, implicit începi să vezi acel lucru și din alte unghiuri de abordare….

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.