11 destinații din Balcani pe care trebuie să le vizitezi în acest an

0

Dacă îți dorești o vacanță sau, de ce nu, un city break, dar nu vrei să te îndepărtezi prea mult de casă, îți propunem câteva destinații balcanice unde, cu siguranță, te vei simți bine-venită. Oricare dintre aceste locuri deține un farmec aparte, care te va face să te simți turistă în cel mai confortabil mod posibil:

Riviera Albaneză, Albania

Albania deține ceea ce ar putea fi ultima linie originală de coastă – un braț lung de 150 de kilometri de nisip și stânci între orașele Vlorë și Sarandë. Cunoscută sub numele de Epirus de Nord, în această zonă vei putea admira o colecție impresionantă de case antice care decorează dealurile de coastă. Petrece cât de mult timp poți pe plajele de aici, cunoscute pentru apa limpede și nisipul fin.

Trebinje, Bosnia și Herțegovina

Trebinje se află în regiunea estică a Bosniei și Herțegovinei, un punct de intrare perfect în jumătatea sârbă a Bosniei, Republika Srpska. Adăpostită de munți înalți, aerul mediteranean al orașului este temperat de cupolele bizantine ce se zăresc dintre formele conturate de relief. Pentru a aprecia gloria orașului Trebinje, îndreaptă-te către muntele Leontar și fă un tur deasupra zonei cu parapanta.

Pristina, Kosovo

Având în vedere trecutul dificil și războiul de independență, Kosovo nu ajunge pe lista multor turiști. Spre surprinderea tuturor, Pristina este o capitală foarte tânără, media de vârstă a celor care locuiesc aici fiind de 28 de ani. Orașul este cunoscut, de asemenea, pentru bucătăria delicioasă și cultura cafelei.

Skopje, Macedonia

Macedonia este deseori subestimată de turiști. Țara oferă priveliști uimitoare, ruine grecești și bizantine, iar…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.