10 seriale de televiziune care au schimbat modul în care privim femeile

0

De-a lungul timpului, ne-am căutat în filme și seriale exemple demne de urmat, ne-am ales preferatele și am trăit alături de ele experiențele prin care au trecut. Iată 10 seriale de televiziune care au schimbat, într-un fel sau altul, modul în care privim femeile, și pe care merită să le vizionezi oricând:

The Carol Burnett Show (1967)

Debutând cu „The Carol Burnett Show” pe 11 septembrie 1967, Burnett a devenit prima femeie din istoria televiziunii care a găzduit un show de comedie. Formatul programului a încântat audiența, invitând celebrități și parodiind o mulțime de reclame, show-uri de televiziune și filme. Până la cel de-al XI-lea sezon, show-ul a câștigat 25 de Primetime Emmy Awards, în timp ce Carol Burnett a câștigat patru premii Golden Globe.

The Golden Girls (1985)

„The Golden Girls” a fost printre primele seriale care au abordat mai multe probleme controversate la acea vreme, precum căsătoria între persoane de același sex, îngrijirea bătrânilor, persoanele fără adăpost, imigrație și sinucidere asistată. Serialul a câștigat numeroase premii și a inspirat realizarea a trei spinoff-uri – „Empty Nest”, „Nurse” și „The Golden Palace”.

Roseanne (1988)

Creat de Roseanne Barr, Marcy Carsey și Tom Werner, Roseanne a cunoscut succesul pentru maniera realistă de a spune povestea clasei muncitoare din Statele Unite. Deși mult umor derivă din dificultatea de a crește o familie dintr-un buget fix, „Roseanne” abordează și probleme sociale precum avortul și rolurile tradiționale dintre soț și soție.

Living Single (1993)

Prin realizarea serialului „Living Single”, Yvette Lee Bowser a devenit prima femeie afro-americană ce a…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.