10 personaje feminine din televiziune care te vor inspira

0

De-a lungul timpului, am căutat modele demne de urmat în cărți și filme. Am urmărit în repetate rânduri seriale sau emisiuni TV în care ne-am admirat eroinele și am încercat să le călcăm pe urme. Iată câteva dintre femeile inspiraționale din televiziune care ne-au impresionat profund:

Olivia Benson în „Law & Order SVU”

O putem admira pe Olivia Benson în cele peste 400 de episoade ale emisiunii care urmărește să facă dreptate victimelor. Olivia caută întotdeauna să scoată adevărul la iveală, sprijinind victimele abuzului sexual și pe cele care au trecut prin experiențe terifiante asemănătoare, reamintindu-le că pot depăși orice situație dificilă și merită să fie iubite.

Leslie Knope în „Parks & Recreation”

Leslie Knope, interpretată impecabil de Amy Poehler, este o feministă care luptă pentru democrație și egalitate, încurajând femeile de pretutindeni să aspire la obiective înalte și să-și susțină drepturile. Dacă nu ai văzut până acum „Parks & Recreation”, trebuie să-l adaugi neapărat pe lista serialelor de must see.

Lisa Simpson în „The Simpsons”

Lisa a fost prima femeie-model pentru multe dintre tinerele care urmăreau emisiunile TV în 1989. Este onestă, neînfricată și nu ezită să-și exprime punctul de vedere. Critică societatea pentru vanitate de care dă dovadă și așteptările pe care ceilalți le au de la femei, fiind o feministă în adevăratul sens al cuvântului.

Dana Scully în „The X-Files”

O vedem pe Dana în serialul de la începutul anilor 1990, un agent FBI, medic și una dintre puținele femei care făceau parte din acest domeniu dominat de bărbați. Chiar și așa, Dana nu a fost niciodată…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.