10 obiceiuri care îți afectează pielea, fără să îți dai seama

0

Ai dezvoltat o rutină de îngrijire a pielii extrem de meticuloasă, folosești creme și tratamente menite să reducă diversele probleme cu care te confrunți, însă cu toate acestea, rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor. De ce? Pentru că de multe ori, lucrurile mici pe care le facem zilnic, și cărora nu le dăm o atenție prea mare ne afectează tenul mai mult decât am crede. Nu obișnuiești să îți cureți ecranul telefonului periodic? Nu îți schimbi fața de pernă constant sau uiți să bei apă? Iată doar câteva motive pentru care pielea ta nu este așa cum ți-ai dorit.

Descoperă care sunt obiceiurile care îți afectează pielea și încearcă să le elimini pentru a avea un ten sănătos, proaspăt și strălucitor!

 1. Foloseșți produse și ustensile de beauty vechi

Așa cum după fiecare sezon îți reorganizezi dulapul, decizi ce păstrezi și ce nu din garderobă, așa trebuie să faci și cu produsele de make-up. Verifică-le valabilitatea, asigură-te că sunt depozitate într-un loc uscat și răcoros și că nu sunt expuse la praf și la microbi. Medicii dermatologi ne avertizează, afirmând că folosirea de produse de beauty expirate, precum și a pensulelor sau a periilor necurățate periodic poate provoca iritații ale pielii, dar și acnee.

2. Nu ai o alimentație echilibrată

Există o serie de factori care declanșează  diversele afecțiuni ale pielii, iar printre aceștia se numără și  o alimentație nesănătoasă. În urma unui studiu recent, s-a demonstrat că persoanele care obișnuiau să mănânce o cantitate mare de produse rafinate, erau mult mai predispuse către acnee.  De asemenea, și consumul de lactate este un declanșator al acneei, făcându-ți pielea să producă mai mult sebum decât în mod normal.

3. Nu folosești protecție solară

Soarele nu e prietenul nostru cel mai bun, oricât…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.