10 muzee din întreaga lume pe care trebuie neapărat să le vizitezi

0

Planifică-ți chiar în acest moment următoarea vacanță și pune pe lista obiectivelor pe care trebuie să le vizitezi și următoarele muzee:

1. The Palais Galliera – Paris

Fiind considerat un adevărat reper al modei, Palatul Galliera din Paris găzduiește expoziții impresionante an de an. În anul 1977, Palatul Galliera a devenit cel mai important muzeu de modă atât din Paris, cât din întreaga lume. Muzeul și-a redeschis porțile în 2019, alături de o expoziție permanentă dedicată lui Coco Chanel, „The Gabrielle Chanel Rooms’, în același timp realizându-se un parteneriat între casa de modă Chanel și muzeu. Acesta se axează pe reintegrarea vechilor colecții și împărtășirea către public a istoriei modei.

2. The Museum of Decorative Arts – Paris

Muzeul Artelor Decorative din Paris este locația ideală pentru împătimiții de design și artă. În cadrul muzeului au fost donate mai multe piese vestimentare cu adevărat importante, de la designeri renumiți precum Paul Poiret, Madeleine Vionnet, Elsa Schiaparelli, Cristóbal Balenciaga și Christian Lacroix. Pe lângă aceștia, expozițiile designerilor Dries van Noten și Christian Dior s-au numărat printre cele care au fost expuse în muzeu.

3. The Metropolitan Museum of Modern Art (MET) – New York

Muzeul Metropolitan de Artă din New York este printre cele mai grandioase proiecții realizate în anul 1872, găzduind piese de artă din toate colțurile lumii. Pe lângă statui, picturi și colecții de artă, muzeul a găzduit și o expoziție de modă, deschisă în cadrul galei la The MET Costume Instituite, printre cei prezenți fiind și Anna Wintour. Anul acesta poți viziona expoziția Camp: Notes on Fashion.

4….

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.