10 moduri uimitoare prin care îți poți repara părul deteriorat

0

Fiecare dintre firele tale de păr are trei straturi. Stratul interior este numit meulla, iar acesta este inconjurat de stratul mijlociu, cortexul. Stratul exterior este numit cuticula. Cuticula este stratul protectiv al părului, iar atunci când acesta este distrus, părul devine uscat și fragil. Toate tratamentele chimince, combinate cu factori precum poluarea, căldura și soarele au repercursiuni asupra părului tău.

Nimic nu este mai rău decât să observi că părul tău a fost distrus, dar avem vești bune – există moduri prin care poți repara acest aspect.
Înainte să ajungem la această parte, haideți să vedem în primul rând ce cauzează deteriorarea părului.

1. Decolorarea

Atunci când îți decolorezi părul, cuticula se deschide și eliberează pigmentul din păr. Acest proces slăbește cuticula și o face să se despice la vârfuri. Astfel, acesta devine uscat și lipsit de viață. Dacă se aplică și căldură în timpul procesului de decolorare, răul făcut este și mai mare.

2. Vopsirea

Dacă vopsirea părului putea să pară un proces inofensiv, trebuie să afli că în vopsea există chimicale care sunt extrem de dăunătoare pentru părul tău. Acestea dăunează corextului firului de păr, iar deteriorarea care apare poate să dureze câteva luni, chiar dacă ai grijă de părul tău așa cum trebuie. Vopseaua permanentă face cel mai mult rău părului tău. Vopseaua semipermanentă dăunează mai puțin cuticulei, iar cea temporară este cea mai puțin dăunătoare, deoarece doar îmbracă cuticula părului, fără să o pătrundă.

3. Tratamente chimice

Permanentul alterează structura părului prin ondulare, iar îndreptarea semipermanentă prin îndreptare forțată. Ambele procese folosesc produse chimice pentru a trata părul și fac rău cuticulei, ducând la un aspect uscat al părului.

4. Coafatul

Orice tip de…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.