10 metode prin care să alungi rutina din viața de cuplu

0

Dacă ar fi să găsim o definiție monotoniei, cred că aceasta ar fi lipsa varietății și a interesului în viața de cuplu. Mai devreme sau mai târziu, vine un moment în viață când existența noastră devine o rutină, și ni se pare că nu mai avem parte de nimic incitant sau amuzant. Atunci când te întâlnești cu cineva cunoscut, care te întreabă care mai e viața ta, răspunsul tău este invariabil același: „Nimic nou, aceeași rutină!”.

Uneori, când te trezești de dimineață, ți se pare că nu te mai animă nimic, pentru că știi exact cum va decurge ziua ta, din momentul în care te dai jos din pat și până seara, când mergi la culcare. Iar atunci știi sigur că s-a instalat monotonia. Noi îți spunem din capul locului că nu e nimic rău să ai o viață stabilă, predictibilă și disciplinată. Însă, e la fel de adevărat că uneori e nevoie să (mai) ieși din zona de confort și să faci ceva care să te trezească un pic și să aducă un pic de aventură în viața ta. Pentru că știi cum se spune: poate că aventura te zdruncină nițel, dar monotonia te ucide (încet și sigur). Iar cel mai toxic tip de monotonie (cel despre care simțim că ne ucide treptat pe dinăuntru) este cel care se instalează în relația noastră de cuplu.

De cele mai multe ori este greu să-i venim de hac, dar întotdeauna putem încerca. Iar noi am identificat 10 metode prin care poți alunga monotonia din viața de cuplu:

1. Comunicați!

Deși poate părea ciudat, uneori monotonia este resimțită doar de unul dintre cei doi parteneri, celălalt fiind prea absorbit de propria rutină pentru a remarca cum se simte celălalt. De aceea, este important să-i comunici mereu celuilalt care este starea ta de spirit și, mai ales, că simți că viața voastră de cuplu este înghițită de monotonie. Doar așa puteți…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.