10 greșeli de make-up pe care este posibil să le faci fără să realizezi

0

Zilele în care îți aplicai un simplu balsam de buze probabil nu mai există de ceva timp. Acum, după aplicarea serumurilor și a cremelor, urmează un adevărat ritual în care te joci cu pensule și bureței de machiaj, totul pentru a obține un look natural, care îți pune în evidență trăsăturile.

Ei bine, deși probabil știi deja suficient de multe lucruri despre machiaj, este posibil să faci câteva greșeli fără să îți dai seama.

1. Nu întinzi bine fondul de ten

Această greșeală este vizibilă mai ales pentru cei din jur. Ni s-a întâmplat tuturor să aplicăm mai mult corector sau fond de ten, nu? Deși acest lucru nu este o tragedie, diferența între pielea ta naturală și zona pe care ai aplicat produsul poate fi destul de evidentă. Încearcă ca atunci când te machiezi să o faci într-o zonă în care lumina este cât mai apropiată de cea naturală. Totodată, folosind un burețel sau o pensulă, întinde foarte bine produsul și anticearcănul/corectorul, pentru a nu lăsa o zona prea deschisă. O metodă simplă de a testa cât de bine arată machiajul este să îți faci un selfie.

2. Folosești un fond de ten nepotrivit pentru tine

Atunci când îți alegi un fond de ten asigură-te că acesta se potrivește culorii tale, dar și tonului, rece, cald sau neutru. Acest lucru este foarte important, deoarece va influența culoarea acestuia pe pielea ta. În plus, este indicat să folosești formulele potrivite tipului tău de ten, să verifici lista ingredientelor și să te asiguri că îl aplici peste o bază potrivită. Astfel, dacă ai un ten uscat o formulă lichidă este perfectă, în timp ce pentru tenul gras este indicat să folosești o formulă cu finisare mată.

3. Exagerezi cu highlighter-ul

Highlighter-ul poate fi un produs de make-up care să te ajute să îți pui în valoare trăsăturile, însă trebuie să…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.