10 dintre cele mai puternice femei din istorie

0

Având în vedere privilegiul de care bărbații s-au bucurat dintotdeauna, femeile au fost nevoite să-și adune forțele și să muncească de două ori mai mult pentru schimbările pe care au dorit să le realizeze în lume. Așadar, iată 10 dintre femeile care ne-au impresionat, de-a lungul timpului, prin acțiunile lor:

Marie Curie

Una dintre primele savante renumite în toată lumea, Marie Curie a câștigat Premiul Nobel în două domenii științifice diferite: unul pentru cercetările în radioactivitate, iar al doilea pentru chimie. Mai târziu, Marie Curie a ajutat la crearea primei tehnologii cu raze X.

Regina Victoria

Această Regină a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei a domnit peste un imperiu care s-a întins pe șase țări, timp de jumătate de secol (63 de ani), fiind cea de-a doua cea mai lungă domnie britanică. Era Victoriană a fost numită astfel după regină, aceasta eliberând coloniile britanice de sclavie și încercând să influențeze politica guvernului și numirile ministeriale.

Prințesa Diana

Prințesa Diana a rămas în amintirea tuturor drept un exemplu demn de urmat mulțumită muncii umanitare pe care a desfășurat-o cât timp a fost Prințesa de Wales.  Diana a susținut și campania pentru interzicerea minelor terestre, care a câștigat Premiul Nobel pentru Pace în anul 1997. De asemenea, este apreciată pentru faptul că, în 1987, a fost printre primele celebrități fotografiate atingând o persoană infectată cu virusul HIV, distrugând astfel stigmatul construit în jurul bolii.

Ioana d`Arc

Ioana d`Arc era considerată o sfântă a Bisericii Catolice și o adevărată eroină pentru restul lumii. Ioana d`Arc a fost supranumită de către…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.