10 dintre cele mai bune filme biografice ale tuturor timpurilor

0

Biografiile nu numai că ne conduc pe urmele lor, dar ne și învață câteva lucruri importante despre oameni și viață, în general. Dacă ai acea stare de a urmări un film biografic care să te transpună în lumea unei alte persoane, îți propunem câteva pelicule care, cu siguranță, te vor impresiona:

Schindler’s List, 1993

Povestea lui Oskar Schindler (interpretat de Liam Neeson) este considerată la nivel mondial una dintre cele mai bine conturate acțiuni din industria filmului. Schindler este cunoscut pentru eliberarea a mai mult de o mie de evrei din lagărele de concentrare naziste.

Erin Brockovich, 2000

Julia Roberts o interpretează impecabil pe Erin Brockovich, un consilier juridic care începe să investigheze o companie ce intenționează să polueze apa potabilă. În timp ce urmărește indiciile, Erin ajunge într-un punct în care firma sa de avocatură se implică într-unul dintre cele mai mari procese din istoria Americii împotriva unei corporații multi-miliardare.

Frida, 2002

Salma Hayek a produs și a jucat în acest omagiu adus artistei de origine mexicană Frida Kahlo. Interpretarea Salmei ne-a arătat talentul său extraodinar de a pune în scenă rolul unei femei de natura Fridei, care și-a transpus toate sentimentele în pictură.

The King’s Speech, 2005

Biografia spune povestea Regelui George al VI-lea despre noua atribuție de Rege al Angliei și problemele sale cu vorbitul în public. Regele încearcă să-și remedieze defectul vorbirii luând cursuri cu un specialist, iar în final, învață foarte multe lucruri despre responsabilitatea sa ca Rege.

Julie & Julia, 2009

Meryl Streep o interpretează pe Julia Child, un chef foarte îndrăgit, renumită…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.