10 Cele Mai Comune Tipuri de Remorci

0

Lumea transportatorilor este în continuă mișcare, iar camioanele sunt folosite cu precădere pentru transportul rapid și în siguranță a mărfurilor. La fel de importante precum camioanele însă sunt și remorcile care se atașează la acestea. Există multe tipuri de remorci de diferite capacități și utilizate în diferite scopuri.

Remorca platformă

Remorcile tip platformă se numără printre cele mai comune tipuri de remorci. Acest tip de remorcă este extrem de versatil și acesta este principalul motiv pentru care sunt atât de populare și reprezintă alegerea numărul unu a multor clienți. Remorcile platformă se pot folosi pentru a transporta aproape orice de la țevi de oțel la cherestea. Capacitatea maximă a unei remorci platformă este de 21 de tone, în timp ce lungimea variază în funcție de model.

Remorca închisă

Remorcile închise sunt de asemenea extrem de populare printre cei care activează în acest domeniu. Acest tip de remorcă poate fi folosit pentru a transporta aproape orice. Remorca închisă este de fapt o remorcă platforma însă este acoperită. Remorcile închise oferă un plus de siguranță mărfurilor transportate pentru că acestea nu pot fi afectate de intemperiile vremii sau de alte incidente neprevăzute, Spațiul dintr-o astfel de remorcă poate fi reorganizat, se pot instala rafturi sau spații de depozitare în interior. Capacitatea maximă a unei asemenea remorci poate ajunge până la 22 de tone.

Vezi oferta disponibilă dacă dorești să achiziționezi o remorca de pana in 750 de kilograme !

Remorcă frigorifică

Remorcă frigorifică este acoperită și are un sistem de răcire instalat în interior. Componentele principale care formează acest sistem sunt un compresor, un condensator și un evaporator. Întregul sistem este închis în container. Acest tip de remorcă este folosit pentru a transporta mărfuri care se păstrează la o anumită temperatură cum sunt alimentele congelate, înghețata sau anumite produse farmaceutice.

Remorca cu platformă extensibilă

Remorcă cu platforma extensibilă este de fapt o remorcă platformă care poate fi extinsă. Singura diferența este că platforma extensibilă nu are o lungime exactă. Acest tip de remorcă este deschis, fără pereți sau plafon. Remorca cu platforma extensibilă se folosește pentru a transporta de regulă încărcături mari care nu încap într-o remorcă platformă obișnuită.

Remorca specializată

 

Remorcile specializate sunt folosite pentru a transporta încărcături diverse. Există multe tipuri de remorci specializate: remorci pentru transportul mărfurilor periculoase, remorci pentru medicamente, remorci speciale cu care se transportă aparatura tehnică pentru evenimente, remorci pentru prepararea și servirea mâncărurilor.

Remorca gât de lebădă

Remorca gât de lebădă este ideală pentru a transporta încărcături masive. Cu cât încărcătură este mai mare și mai voluminoasă, cu atât mai tehnic devine modul în care aceasta trebuie transportată. O remorcă gât de lebădă este echipamentul potrivit atunci când vine vorba de transportul obiectelor mari. Remorca are o adâncitură în mijloc care formează o margine pentru obiectele mai înalte. 

 

Obiectele mai mari se pot așeza în zona cu această adâncitură, iar restul echipamentelor se pot așeza pe zonele mai ridicate din jur. Un alt avantaj al acestui tip de remorcă este acela că gâtul de lebădă este detașabil. Detașând capătul frontal al remorcii permite ca echipamentele grele cum ar fi de exemplu un bulldozer să fie urcat direct pe remorcă. Apoi capătul se va atașa la loc. Aceast detaliu face că încărcatul și descărcatul să fie mai ușor și mai rapid.

Remorca cu platforma joasă

Remorca cu platformă joasă are două adâncituri în podea, una chiar lângă gâtul de lebădă, a doua este poziționată fix înainte de roți. Acest tip de semiremorcă este foarte aproape de pământ. Cu remorcile cu platformă joasă se transportă de obicei încărcături grele, cum ar fi echipamentul pentru construcții care de obicei este mai greu decât limita permisă de celelalte modele de remorci.

Remorcă multi-car

Remorca multicar este folosită pentru a transporta autoturisme dintr-o locație în alta. Remorca multi-car poate fi de două tipuri: single Decker și double Decker.

Remorca cu platforma în treaptă

Remorcă cu platformă în trapta seamănă cu remorca platformă. Sigură diferență între cele două tipuri de remorci este înălțimea maximă admisă. Aceste tipuri de remorci se folosesc pentru a transporta încărcături care nu pot fi transportate cu remorca platforma, în special din cauza înălțimii.

Remorca Conestoga

Remorca Conestoga permite încărcarea și descărcarea ușoară și rapidă, asemenea unei remorci platformă, protejând în același timp încărcătură la fel de bine ca un van. Remorca Conestoga este de fapt o remorcă platformă cu un sistem de prelate prinse pe o ramă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.