10 atracții turistice din Europa incluse în Patrimoniul UNESCO pe care trebuie să le vizitezi

0

UNESCO este organizația responsabilă de conservarea celor mai importante atracții turistice din lume. Iată 10 dintre aceste obiective din Europa incluse în Patrimoniu, pe care trebuie neapărat să le iei în considerare atunci când îți plănuiești vacanța sau city break-ul:

1. Stonehenge, Marea Britanie

Stonehenge este un monument neolitic din Anglia, unul dintre cele mai faimoase atracții istorice din lume. Ansamblul a fost construit în anul 3100 Î.Hr. din pietre cu înălțimea de șase metri, aduse aici din Câmpia Salisbury, potrivit istoricilor. Se crede că Stonehenge are o semnificație astrologică, însă, chiar și în ziua de azi, oamenii de știință nu au reușit să descopere cu exactitate motivul pentru care a fost construit monumentul.

2. Sagrada Familia, Spania

Antoni Gaudi este unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți din Spania, fiind mintea din spatele unor clădiri renumite precum Sagrada Familia, Casa Batlló sau Park Güell, toate incluse în Patrimoniul UNESCO. Sagrada Familia este în construcție din anul 1882 și se preconizează că va fi finalizată în cel puțin zece ani.

3. Parlamentul Ungariei și Castelul Buda, Ungaria

În urmă cu mulți ani, existau trei orașe adiacente în fiecare parte a Dunării. Buda și Obuda în Vest, iar Pest în zona de Est. În 1873 au fost unite pentru a forma capitala Imperiului Austro-Ungar, Budapesta. La puțin timp după, au început construcțiile pentru noua clădire a Parlamentului, finalizate în 1904. Construcția combină arhitectura gotică cu cea renascentistă și este cea de-a doua cea mai înaltă clădire din Budapesta.

4. Alhambra, Spania

Alhambra este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură islamică, o combinație…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.