1 Decembrie cu Ecaterina Ladin și Leonid Doni. „Simțim românește”

0

Ecaterina Ladin: „Vorbim românește, simțim românește. Sângele nostru e românesc”

Ecaterina și Laurențiu Ladin s-au căsătorit în port popular

„Pentru mine și pentru familia mea, ziua de 1 Decembrie a fost dintotdeauna o sărbătoare. Sărbătoarea noastră națională. Familia mea și-a pierdut cetățenia, însă identitatea niciodată. Vorbim românește, simțim românește chiar dacă, locuind în Republica Moldova, influențele estice și-au pus amprenta. Sângele nostru e românesc, de aceea, ultima dorință a tatălui meu a fost să ne recăpătăm cetățenia, să redevenim ce am fost. Și am reușit! Sunt mândră că i-am îndeplinit dorința și că acolo unde e, sigur e mulțumit și împăcat.

Moldovenii și românii nu sunt diferiți, poate doar influențele pe care le-au primit să fie diferite. Acum 100 de ani erau aceeași țară și cred că trebuie să se refacă țara pe de-a-ntregul, în primul rând pentru că vorbim aceeași limbă și asta nimeni nu ne-o va putea lua vreodată.

Am venit în România cu gânduri mari, să-mi fac o carieră în actorie. Am știut dintotdeauna că voi ajunge aici, ăsta era scopul. Și iată că am reușit! Dar am reușit numai cu ajutorul României și al românilor cărora le voi mulțumi întreaga viață. Nu m-aș întoarce în Moldova, pentru că…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.