Divorțul – ne despărțim sau rămânem împreună pentru copii?

0

Divorțul este o fractură în relația de cuplu, o situație care adesea lasă urme emoționale, iar din acest motiv este foarte important modul în care această situație este gestionată. Divorțul însă nu este o ruptură care are loc peste noapte, ci se produce în timp, iar aceasta poate fi cauzată de o multitudine de aspecte. Află care este modul optim de abordare al divorțului și care sunt lucrurile pe care ar trebui să le ai în vedere în cadrul acestui proces.

Psihoterapia poate aduce lumină înainte de decizia divorțului

Decizia de a divorța nu trebuie să fie pripită, mai ales dacă există și copii. Copiii complică lucrurile destul de mult deoarece tendința celor mai multe planuri de divorț este aceea de a eșua în baza ideii de a rămâne în căsnicie ca sacrificiu pentru ei. Atunci când apar astfel de situații este recomandat să apelezi la un cabinet psihoterapeut pentru a putea vedea exact care sunt pârghiile pe care la ai la îndemână astfel încât să conservi cât mai bine relațiile de familie.

Divorțul cuplurilor care au copii nu este o decizie ușoară, ci este una de cântărire a opțiunilor. Atunci când membrii unei familii divorțează, ei renunță practic la identitatea lor de cuplu, dar nu și la identitatea lor de părinți. Totuși, faptul că există copii într-o căsnicie nu ar trebui să însemne automat și o legătură care nu se poate rupe, pentru că un copil nu este un liant, ci este în sine o persoană care trebuie să se dezvolte armonios, într-un cadru familial potrivit. Este important să înțelegi acest lucru așa că stabilirea unor ședințe de psihoterapie de cuplu in Bucuresti te poate ajuta să vezi această perspectivă, astfel încât să iei cele mai bune decizii.

Dacă în trecut nu existau prea multe posibilități în ceea ce privește salvarea căsniciilor, iar divorțul ca ultimă soluție necesita motive întemeiate, în prezent dacă o căsnicie nu funcționează într-un mod care să împlinească ambii parteneri aceasta se poate încheia chiar și atunci când există copii. Divorțul poate aduce liniște pentru ambii parteneri separat, iar lucrul acesta s-ar putea să îi determine să își canalizeze energia tocmai spre copii. Astfel, în lipsa conflictului în aceeași gospodărie, divorțul poate încheia acest capitol, permițându-le partenerilor să își exercite separat atribuțiile de părinți.

În final, este necesar să spunem faptul că divorțul nu trebuie privit ca pe una dintre pietrele lui Atlas. Există viață după divorț, iar de multe ori soluția separării legale este cea mai potrivită atunci când partenerii își doresc să evolueze individual și nu în cuplu. Astfel, a rămâne împreună pentru copii poate fi o sabie cu două tăișuri, pentru că fie această decizie întreține un conflict mocnit, fie cei doi parteneri se transformă în colegi de apartament cu atenția îndreptată spre copii. Indiferent ce decizie vei lua, dacă discuți cu un psihoterapeut înainte acesta te poate ajuta să înțelegi mecanismele tale de apărare, temerile și te va ajuta să te cunoști mai bine în călătoria ta, chiar și după divorț.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.