VSH: O analiza importanta

0

La ce anume te ajută testele de sânge pe care ți le recomandă medicul specialist?

Pe lângă informațiile generale pe care le obțîi în urmă simplelor analize de sânge, există și o serie de informații specifice. Unul dintre testele vitale pe care este bine să le faci este testul VSH, la ce anume te ajută și de ce este bine să îl faci.

Viteză de sedimentare a hematiilor (VSH) este un tip de analiză a sângelui care măsoară cât de repede pot fi găsite eritrocilele (celulele roșîi din sânge) pe fundul unui tub de testare care conține o proba de sânge.

Celulele roșîi sanguine se stabilizează relativ încet, în mod normal, o rată mai rapidă decât cea normală poate indică prezența unei inflamații la nivelul organismului care face parte din sistemul nostru de răspuns imunitar.

Poate fi o reacție la o infecție sau un prejudiciu. Inflamația poate fi, de asemenea un semn al unei boli cronice, al unei tulburări imune sau al unei alte afecțiuni medicale.

De asemenea, un test VSH te poate ajută să determini dacă suferi de o afecțiune care provoacă inflamațîi în organism, cum ar fi artrită, vasculită sau boală inflamatorie a intestinului. Un test VSH mai poate fi utilizat și pentru monitorizarea unei afecțiuni deja existența, despre care eșți informat și pe care încerci să o menții sub control.

Dacă ai simtome de tulburare inflamatorie, poți cere medicului spacialist pe care îl consulți, să îți recomande recoltarea de sânge pentru un test VSH, sau dacă mai ai și: Dureri de cap, febra, pierdere bruscă și considerabilă în greutata, rigiditatea articulațiilor, gâtului sau umerilor, pierderea poftei de mâncare sau anemie.

Nu este nevoie de pregătiri speciale pentru acest test.

Există foarte puţine riscuri asociate cu testul de sânge VSH. Este posibil să ai o uşoară durere sau vânătaie la locul unde a fost introdus acul, dar majoritatea simptomelor dispar foarte repede.

Testul VSH de sânge…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.