Usturoiul- Planta minune pentru organismul uman

0

În urma unor nenumărate studii, usturoiul consumat pe stomacul gol, este un antibiotic natural foarte puternic. De ce este mai eficace dacă îl consumăm înainte să luăm micul dejun? Deoarece bacteriile sunt cel mai expuse dimineața, ceea ce înseamnă că nu se mai pot apăra împotriva forței uimitoare a usturoiului.

“Usturoiul contine compusi sulfurati, dintre care alicina este cea mai activa substanta. Acesti compusi sunt cunoscuti de foarte multa vreme pentru efectele lor terapeutice: scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului rau, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea racelilor, stimularea imunitatii (ca si alte plante similare, hrean, ceapa etc.)”,a declarat medicul nutritionist Corina Zugravu.

Allicina din compoziția usturoiului are rol stimulator pentru pereții stomacului și ai intestinelor pentru a secreta enzime digestive. În cazul fumătorilor, usturoiul ajută expectorația, acționând ca fluidizant pentru secrețiile ce sunt datorate excesului de tutun și în plus, reduce efectele negative ale nicotinei. Dacă îl consumăm după ce am luat masa, acesta ajută la scăderea zahărului din organism.

Usturoiul mai este considerat și unul dintre cele mai temeinice alimente detoxifiante. Acesta poate înlătura fără probleme paraziții și viermii intestinali și ajută la prevenirea bolilor precum: tifos, diabet, depresie și unele forme de cancer.

Persoanele care au alergie la usturoi ar trebui să nu îl consume crud, iar dacă se prezintă cu iritații pe piele, dureri de cap sau temperatură crescută, să nu îl mai consume deloc. Anumite studii au dezvăluit faptul că usturoiul poate avea anumite efecte secundare pentru persoanele care iau tratament împotriva HIV/SIDA.

În schimb, dacă ne raportăm la cantitatea de usturoi, nu există vreo limită.  “Pentru a beneficia de efectele pozitive, se recomanda cel putin o capatana de usturoi pe zi. Respiratia urat mirositoare sau…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.