Uleiuri de motor utilizate în Europa – Ulei sintetic Shell Helix Ultra 0W-40

0

Alegerea unui ulei de motor este o sarcină descurajantă pentru mulți pasionați de automobile. Uleiul de motor lubrifiază părțile în mișcare ale motorului și îndepărtează subprodusele de ardere din acestea. Uleiurile Shell pentru automobile și-au dovedit eficiența în cel mai bun mod posibil. Acestea oferă o protecție excelentă a motorului și performanțe excelente.

Astăzi, 7 din 10 maşini in Europa sunt alimentate cu ulei 0W. Uleiul de motor Shell Helix 0W40 este dezvoltarea exclusivă a companiei Shell. Toate produsele companiei se bazează pe gaze naturale. Ca rezultat al conversiei gaz-lichid, se obțin uleiuri extrem de eficiente fără impurități. Se evaporă mai puțin, au o vâscozitate scăzută și funcționează bine la condiții de temperatură ridicată și joasă.

Avantajele lubrifianților sintetici

Uleiurile minerale de motor sunt formulate din petrol rafinat. Această tehnologie este considerată cea mai simplă și mai ieftină, dar proprietățile de lucru ale unui astfel de produs sunt mai mici decât cele sintetice. Acesta din urmă este creat prin sintetizarea compușilor hidrocarbonati.

Lubrifianții sintetici au o rezistență îmbunătățită la diferite temperaturi ale motorului. În condiții de frig, uleiurile minerale cristalizează și, prin urmare, nu pot acoperi complet motorul. Vara, dimpotrivă, astfel de lubrifianți se subțiază prea mult, motiv pentru care nu creează un film stabil, care este necesar pentru funcționarea stabilă a motoarelor. Produsele sintetice prezintă performanțe fiabile la toate temperaturile. În plus, acestea vor permite intervale extinse de schimb de ulei. Prin urmare, pentru funcționarea stabilă a motorului mașinilor moderne, este necesar să utilizezi lubrifianți complet sintetici.

Proprietăți de performanță

Shell Helix Ultra 0W-40 a fost special dezvoltat pentru vehiculele moderne. Este potrivit chiar și pentru motoarele de mare viteză. Poate fi folosit pentru motoare care funcționează pe amestecuri de benzină, motorină și etanol. Tehnologia PurePlus curăță motorul impecabil, prelungind durata de viață a acestuia. Uleiul demonstrează proprietăți excelente de performanță chiar și în condiții severe de funcționare. Vâscozitatea cinematică a produsului la 40 de grade C este de 74,19 cSt, iar la 100 de grade C, acest indicator este menținut la aproximativ 13,14 cSt.

Uleiul de motor Shell Helix Ultra 0W-40 se întărește la 42 de grade C și are un punct de aprindere de 230 de grade C. Datorită acestor caracteristici de vâscozitate, produsul are un consum redus și economisește combustibil. Uleiul de motor Shell Helix 0W40 respectă mediul deoarece, conține mai puțin fosfor și conține esteri, ceea ce face ca produsul să fie biodegradabil. Respectă standardele moderne de mediu. Are o perioadă extinsă de înlocuire deoarece, are un consum redus de ulei. Este versatil, deoarece, este potrivit pentru vehiculele care folosesc benzină, motorină, gaz, etanol. Dă dovadă de performanță superioară în toate condițiile de funcționare. Oferă economie de combustibil, deoarece, valorile scăzute de frecare și vâscozitate reduc consumul de combustibil cu până la 2%.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.