Uita de birocratie: obtine fisa medicala in cel mai scurt timp!

0

Procesul de obtinere a permisului auto este unul destul de complex, implicand mai multi pasi:

  • Gasirea unei scoli de soferi de incredere;
  • Studierea legislatiei;
  • Efectuarea unei vizite medicale pentru a putea completa fisa medicala solicitata la examen;
  • Examenul propriu-zis;
  • Achitarea taxelor solicitate de stat.

Din fericire, multi dintre acesti pasi au fost optimizati, in asa fel incat experienta unui aspirant la titlul de sofer sa fie una cat mai placuta.

Fisa medicala, mai usor de obtinut ca niciodata

In trecut, obtinerea fisei medicale insemna un lung proces de teste si de birocratie. Astazi, insa, testele pot fi efectuate in doar 60 de minute, iar fisa medicala este obtinuta pe loc, indiferent ca este nevoie de fisa in vederea obtinerii unui nou permis sau de fisa necesara pentru preschimbarea vechiului permis.

Ce trebuie sa stii despre fisa medicala? Cat costa, de ce este utila si cum decurg testele medicale?

Costul testelor medicale impuse de autoritati este de 130 de lei si acopera mai multe investigatii esentiale. In doar 60 de minute, solicitantul testelor va trebui sa faca investigatii la sectiile de medicina interna, ORL, oftalmologie, ortopedie/chirurgie, neurologie si psihiatrie.

Rolul fiecarui test medical este acela de a oferi garantia faptului ca persoana care solicita permisul de conducere este apta pentru a conduce pe drumurile publice. Aceasta trebuie sa fie sanatoasa din punct de vedere clinic, sa aiba vederea buna, sa auda bine si sa gandeasca cat se poate de logic.

In general, fiecare test dureaza cateva minute si implica o verificare generala a starii de sanatate, bifandu-se toate categoriile medicale amintite mai sus.

Certificatul medical poate sa nu fie eliberat daca sunt descoperite tulburari medicale grave  (epilepsie, tulburari neuropsihice, tulburari de vedere, tulburari de auz sau tulburari locomotorii), precum si in cazul in care persoana care il solicita este dependenta de alcool sau de alte substante.

Care sunt actele necesare pentru efectuarea testelor medicale?

  • Cartea de identitate sau buletinul;
  • In cazul in care fisa medicala este necesara pentru obtinerea permisului de conducere, este nevoie de o fisa de scolarizare;
  • O adeverinta de la medicul de familie prin care sa fie precizat faptul ca pacientul nu are nicio boala cronica;
  • In cazul in care pacientul sufera de diabet, o scrisoare de la medicul diabetolog prin care sa se precizeze ca solicitantul este apt pentru a conduce;
  • Ochelari de vedere, daca este cazul.

In cazul in care fisa medicala este necesara pentru preschimbarea vechiului permis, va fi nevoie de carte de identitate, de permisul auto in original si de dovada achitarii unei taxe pentru permis.

Cat timp sunt valabile testele medicale efectuate?

Valabilitatea fisei este de 6 luni de la efectuarea testelor medicale. Obtinerea fisei medicale auto este o simpla rutina pentru majoritatea celor care au nevoie de ea, in asa fel incat atentia sa fie acordata lucrurilor cu adevarat importante, cum ar fi studierea legislatiei rutiere si atentia sporita la orele de condus si la regulamentul rutier.

Toate testele medicale au un singur lucru in vedere: o siguranta mai mare in trafic. Tocmai de aceea, o buna stapanire a masinii si o buna cunoastere a regulilor poate insemna o doza mai mare de siguranta pe strazi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.