Tu știi dacă ai suficientă vitamina D?

0

Cunoscută ca vitamina soarelui, vitamina D este produsă de organism ca răspuns la pielea expusă la lumina soarelui. Se găseşte de asemenea, în mod natural în câteva alimente – inclusiv pește, uleiuri din ficat de pește și gălbenușuri de ou – și în produse lactate și cereale fortificate.

Vitamina D este esențială pentru oasele puternice, deoarece ajută organismul să utilizeze calciu din dietă. În mod tradițional, deficitul de vitamina D a fost asociat cu rahitism, o boală în care țesutul osos nu mineralizează în mod corespunzător, ducând la oase moi și deformări scheletice. Dar din ce în ce mai mult, cercetarea relevă importanța vitaminei D în protejarea împotriva unei serii de probleme de sănătate

Simptomele și riscurile de sănătate ale deficitului de vitamina D

Simptomele durerii osoase și a slăbiciunii musculare pot însemna că aveți o deficiență a vitaminei D. Cu toate acestea, pentru mulți oameni, simptomele sunt subtile. Cu toate acestea, chiar fără simptome, prea puțină vitamină D poate prezenta riscuri pentru sănătate.

De ce este atât de importantă vitamina D?

Aproape fiecare țesut și celulă din corpul nostru are un receptor de vitamina D. Fără suficientă vitamină D activată în organism, calciul dietetic nu poate fi absorbit. Calciul este esențial pentru semnalizarea între celulele creierului, dezvoltarea osului și formarea dinților. Să fim cinstiți, nimănui nu-i place rahitismul.

Studiile arată, de asemenea, că nivelurile scăzute ale vitaminei D din organism sunt asociate cu:

Pierderi sporite ale forței și masei musculare pe măsură ce îmbătrânim
Creșterea riscului de cancer
Niveluri mai scăzute de imunitate
Tensiune arterială crescută
Dezvoltarea tulburărilor neurologice
Dezvoltarea diabetului zaharat

În mod clar, vitamina D joacă un rol esențial în menținerea sănătății organismului și este necesar să se asigure un nivel optim pentru prevenirea…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.