Trucuri pentru o vacanță reușită cu bani mai puțini

0

Ideea conform căreia o vacanță pe cinste costă o mică avere circulă intens în zilele noastre. Suntem fascinați de poveștile din vacanțe exotice sau din tot felul de locații exclusiviste ale prietenilor noștri, dar când aflăm cât au costat, parcă facem câțiva pași înapoi. Și totuși, nevoia de o vacanță plină de relaxare și voie bună este acută, mai ales dacă a trecut ceva vreme de la ultima călătorie – fie în țară, fie în străinătate. Pe de altă parte, cheltuielile din ultima perioadă ne împiedică să alocăm un buget, la fel de generos ca altă dată, următoarei noastre vacanțe.

Cine spune, însă, că un buget foarte mare este o condiție sine-qua-non pentru a ne bucura de o vacanță grozavă? Nu întotdeauna experiențele memorabile costă o mică avere, iar acest lucru este valabil și când vine vorba de vacanțe. Dacă punem în aplicare câteva trucuri utile, putem sa avem parte de o vacanță cu adevărat reușită cu bani mai puțini. 

Călătorii în afara sezonului

Un lucru este bine-cunoscut: concediile în plin sezon sunt mult mai costisitoare decât cele în afara sezonului, pentru că majoritatea dintre noi preferă, de exemplu, să meargă la mare în iulie sau în august, în loc să încerce experiența unei vacanțe pe litoralul românesc (sau, de ce nu, din străinătate) la începutul toamnei. Dacă ne bate gândul să călătorim în plin sezon și nici nu avem biletele cumpărate, sunt șanse destul de mari să rămânem descurajați atunci când căutăm oferte.

Atunci când ne dorim să plecăm într-o vacanță, dar nu dispunem de un buget foarte mare sau, pur și simplu, nu vrem să cheltuim la fel de mult ca în mod normal, am putea să optăm pentru varianta unei vacanțe extrasezon. Dacă este vorba despre o vacanță la mare, s-ar putea să rămânem mai mult decât surprinși de prețurile foarte prietenoase din septembrie-octombrie și, mai ales, de temperaturile ce se dovedesc adesea a fi mult mai blânde decât ne-am fi așteptat. În plus, dacă nici nu suntem mari fani ai aglomerației, o vacanță extrasezon se poate transforma în una dintre cele mai plăcute experiențe trăite vreodată în viața noastră de turiști cu acte în regulă (și la propriu, și la figurat!)

Căutarea ofertelor avantajoase din timp

Ne gândim adesea că, pentru a călători în destinații turistice deosebite, așa cum sunt cele exotice, este nevoie să economisim cel puțin câteva luni… sau chiar ani. În realitate, însă, faptul că vacanțele în anumite destinații turistice costă o avere este, parțial, un mit. Dacă parcurgem ofertele de pe site-ul Dertour.ro, sunt șanse foarte mari să rămânem surprinși: prețurile pe care le putem descoperi sunt semnificativ mai mici decât cele pe care ni le imaginăm. 

Pentru a ne bucura de oferte avantajoase pentru destinații populare poate fi necesar să achiziționăm biletele din timp – de exemplu, dacă plănuim să mergem într-o anumită țară vara viitoare, ar fi bine să căutăm o ofertă cu câteva luni înainte. 

Pe de altă parte, nu întotdeauna este necesar să ne planificăm vacanțe cu buget redus cu mai multe luni înainte. Unele agenții de turism pun la dispoziția clienților și oferte de tipul last minute – astfel de oferte presupun plecarea în vacanță chiar și a doua zi după achiziționarea pachetului. 

Alegerea unor destinații turistice mai puțin populare

Destinațiile turistice aflate la mare căutare presupun, într-adevăr, costuri mai ridicate decât cele despre care nu se scrie sau nu se vorbește atât de mult. Totuși, dacă facem o cercetare mai atentă, putem descoperi o mulțime de locuri grozave, care așteaptă să fie descoperite – și care, cel mai important în situația de față, nu presupun alocarea unui buget la fel de mare ca de obicei. În plus, este foarte posibil să rămânem surprinși de calitatea serviciilor, de locurile minunate pe care le putem vizita și de variantele de petrecere a timpului liber de care putem beneficia călătorind în orașe sa în țări nu atât de cunoscute. 

Pe lângă trucurile anterior amintite, mai putem și să:

  • ne orientăm către unități de cazare mai ieftine 
  • cercetăm listele cu prețurile restaurantelor din zona unde călătorim, astfel încât să le alegem pe cele accesibile sau, în orice caz, cu un raport calitate-preț convenabil pentru bugetul de care dispunem
  • gătim chiar noi, ceea ce presupune închirierea unui spațiu dotat cu bucătărie
Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.