Tot mai multe femei tinere fac infarct.

0

Tot mai multe femei fac atacuri de cord. Ele formeaza aproape o treime dintre toti pacientii de sex feminin care au suferit infarct miocardic in ultimii ani, arata datele unui studiu realizat recent.
„Femeile din prezent, comparativ cu generatiile de femei tinere de dinaintea lor, sunt mai putin sanatoase”, spune co-autorul Melissa Caughey de la University of North Carolina Chapel Hill School of Medicine.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat dosarele medicale ale aproape 30.000 de persoane cu varste cuprinse intre 35 si 74 de ani care au fost spitalizate pentru un infarct intre 1995 si 2014. Pana la sfarsitul acestei perioade, s-a descoperit ca aproape o treime dintre pacienti erau tineri, cu varste cuprinse intre 35 si 54 de ani. Iar aceasta crestere parea determinata in mare masura de pacientii de sex feminin.

Din 1995 pana in 1999, femeile tinere au reprezentat 21% din totalul pacientilor spitalizati. In perioada 2010-2014, procentul a crescut la 31%.

Cercetatorii au descoperit ca femeile tinere care au suferit atacuri de cord sunt mai predispuse decat barbatii de aceeasi varsta sa aiba probleme de sanatate precum tensiunea arteriala crescuta, diabet, boli de rinichi si accident vascular cerebral. Si nu este prima lucrare care sugereaza ca sanatatea generala a femeilor tinere este precara.

Studiile au aratat ca ratele de cancer pulmonar sunt mai mari la femeile tinere, iar cele ale diabetului de tip 2, suicidului si depresiei cresc mai rapid la femei si fete. Bolile hepatice ucid, de asemenea, mai multe tinere americane in comparatie cu generatiile trecute.

Caughey spune ca rata ridicata a obezitatii si a stresului, precum si lipsa activitatii fizice in randul femeilor tinere ar putea fi de vina pentru unele din aceste probleme.

El spune ca obezitatea este mai raspandita in randul femeilor tinere decat in cazul barbatilor de aceeasi varsta.

Aceeasi cercetare a aratat ca femeile inca nu primesc aceeasi ingrijire precum…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.