Tot ce trebuie sa stii despre permisul de conducere

0

Cei mai multi romani viseaza la obtinerea permisului de conducere inainte de implinirea varstei de 18 ani. Chiar daca o astfel de investitie nu este deloc convenabila raportata la media veniturilor din Romania, primul contract vanzare cumparare pe care il incheie majoritatea adultilor este cel pentru achizitia unui automobil.

Mai ales in provincie, in zonele unde transportul in comun nu este foarte bine dezvoltat, masina este un lux necesar in care multe persoane investesc apeland la resursele familiei sau la imprumuturi, imediat ce si-au sarbatorit majoratul deoarece aceasta varsta este o conditie obligatorie pentru obtinerea unui permis de conducere din categoria B.

 

Cu exceptia varstei, ce conditii mai trebuie sa indeplinesti pentru a fi apt de condus?

Pe langa varsta, o persoana care isi doreste sa conduca trebuie sa fie apta pentru acest lucru atat din punct de vedere fizic cat si psihologic. De asemenea, ea trebuie sa se pregateasca practic si teoretic pentru a demonstra ca stie regulile de circulatie din Romania si nu reprezinta un pericol public odata ce se aseaza la volan.

Dovada residintei pe raza serviciului public de permise unde persoana care vrea sa obtina carnetul de conducere urmeaza sa sustina examenele de testare este de asemenea o conditie obligatorie, precum si intocmirea unui dosar special pentru scoala de soferi.

Ce documente trebuie sa contina dosarul de sustinere a examenului auto?

 

In conformitate cu legea in vigoare, un dosar complet pentru sustinerea examenului pentru scoala de soferi trebuie sa cuprinda urmatoarele documente:

 

  • o cerere tip;
  • o fisa de scolarizare care sa demonstreze ca aplicantul a absolvit cursurile unei scoli auto autorizate;
  • un aviz medical;
  • un certificat de cazier judiciar valabil;
  • o chitanta care sa ateste plata taxelor pentru examenul auto.

 

Odata intocmit, dosarul se depune in vederea programarii la examenul teoretic, urmat de cel practic, in cazul in care primul este promovat.

 

Cand si cum trebuie schimbat un permis de conducere?

 

O veste buna pentru cei cu o rezistenta mica la stres atunci cand vine vorba de examene, este faptul ca pentru a-ti schimba permisul de conducere nu este nevoie sa treci din nou prin tot procesul de testare, ci doar sa depui niste acte la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

 

Actele necesare pentru preschimbare permis difera in functie de motivul pentru care aplicantul doreste sa-si schimbe documentul. Aceste motive pot fi schimbarea numelui dupa casatorie, expirarea termeniului de valabilitate administrativa sau furt. Dar procedura in sine este simpla si necesita un efort minim din partea aplicantului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.