Top 5 cele mai iubite jucării

0

Jucăriile nu vor fi niciodată demodate pentru copii și este indicat să îi învățați pe cei mici cu ele, nu cu diferite gadget-uri. Există o serie de jucării pe care copiii le vor iubi indiferent de perioada în care ne aflăm și pe care le vom putea găsi mereu în magazine.

Trebuie să avem grijă la jucăriile pe care le lăsăm pe mâna copiilor, în special dacă aceștia sunt foarte mici și pot înghiți diverse piese. Am realizat o listă cu cele mai iubite jucării și modul în care acestea le fac ziua mai frumoasă.

1. Păpușile

Deși poate părea că acestea nu mai au loc în camera copiilor, păpușile rămân în continuare o plăcere pentru cei mici. Fie că vorbim de păpuși pentru fete sau pentru băieți, acestea le sunt pe plac tuturor copiilor. Cei mici le pot folosi pentru diverse jocuri de rol sau pentru a le croi hăinuțe. Fetele, de exemplu, pot dezvolta numeroase abilități datorită acestui lucru. De asemenea, reprezintă un mare plus dacă păpușile întruchipează eroul din desenele preferate sau un actor pe care aceștia îl admiră.

2. Trenulețele sau mașinile cu telecomandă

Băieții adoră să se joace cu mașinile, mai ales dacă acestea dispun de o telecomandă pentru a le controla de la distanță. Există pe piață aproape 100 de modele de trenulețe, iar copiii de toate vârstele sunt încântați de ele. Copiii își dezvoltă capacitatea de a fi atenți la ceva în momentul în care urmăresc în liniște cum trenulețul merge pe șine. De cele mai multe ori, se gândesc să așeze diferite jucării pe acesta pentru a vedea cum se plimbă, asemeni unui prieten.

3. Jucăriile Lego

Nu este nimic mai plăcut pentru un copil decât să își poată construi singur jucăriile. Piesele Lego le permit copiilor acest lucru și ei pot încerca diverse modele de jucării. Copiii își dezvoltă abilitatea de concentrare și de atenție la detalii, iar în joaca cu alți copii, își vor dezvolta abilitățile de lucru în echipă. Trebuie să aveți mare grijă la jucăriile lego, mai ales dacă sunt de mici dimensiuni. Optati pentru unele cu piese mari, ce nu pot fi înghițite.

4. Jucăriile din lemn

Chiar dacă poate părea ciudat, copiii sunt foarte atrași de jucăriile din lemn. Acestea pot fi folosite atât în exterior, cât și în interior, fiind în același timp ușor de întreținut. Cu roți, cuburi sau diverse modele, jucăriile din lemn vor rămâne întotdeauna o plăcere a copiilor.

5. Seturile de construcții

Copiii iubesc să se joace și să construiască lucruri, motiv pentru care își pot aranja jucăriile sub forma unui turn. Aceștia vor să improvizeze întotdeauna câte ceva, fie că este vorba de un cort făcut din pături sau de un turn din obiectele pe care le găsesc prin casă. Cei mici vor adora un set de cuburi pe care le pot folosi pentru construcții. În această categorie poate intra și un puzzle de mici dimensiuni și cu o dificultate redusă, dar care le va pune la încercare capacitatea de gândire. În plus, odată pusă în funcțiune mintea, cei mici vor fi mult mai atenți la cum funcționează lucrurile din jurul lor.

Indiferent de tipul de jucării pe care le alegeți pentru cei mici, să fiți convinși că aceștia au câteva jucării preferate, pe care le pot folosi în numeroase feluri știute doar de ei. Mașinuțele și trenulețul îi vor bucura pe cei mici, în timp ce păpușile le vor permite să fie oricine își doresc. Oferiți-le jucării tradiționale și renunțați la numeroasele gadget-uri pe care le pot avea oricând.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.