Top 4 lucruri pe care e bine să le cunoști când începi amenajarea bucătăriei

0

Bucătăria este încăperea cea mai importantă dintr-o casă. Deșifamilia petrece cel mai mult timp în sufragerie, bucătăria este locul de recreere și inspirație pentru multe doamne și mulți domni. Indiferent de mărimea acesteia, există câteva reguli generale după care te poți orienta pentru a reuși să faci lucrurile atât funcționale, cât și practice.

 

Iată patru lucruri de bază pe care trebuie să le știi atunci când începi amenajarea bucătăriei:

   1. Alege stilul bucătăriei

Atâția oameni, atâtea gusturi. Primul gând cu care trebuie să începi acest nou proiect este: orice este posibil dacă respecți regulile. Ce anume preferi? Stilul de amenajare clasic, modern, scandinav sau rustic? Maxim două stiluri de decor sunt suficiente, așa că nu încărca spațiul inutil. Indiferent de dimensiunea bucătăriei, spațiul trebuie să fie cât mai ordonat și aerisit. De altfel, lumina naturală este esențială, având capacitatea de a mări instant încăperea și oferind o senzație de cald și calm.

   2. Poziționarea electrocasnicelor contează

După ce te-ai hotărât asupra decorului, va trebui să-ți faci planul exact în ceea ce privește mobila și electrocasnicele. Alege produsele de calitate, cum este un frigider 2 uși și ține cont că împreună cu plita, aragazul și chiuveta este recomandat să fie poziționate pe laturi separate ale bucătăriei, creând un triunghi. Designerii de interior consideră că în acest mod centrul bucătăriei este mai liber, putând să ai acces facil la accesoriile și instrumentele de care ai nevoie. Un rol important în bucătărie îl are mașina de spălat vase. Blatul este un alt element important în construirea funcționalității. Ce alegi, granit, beton, marmură sau lemn masiv? 

   3. Amenajarea unei bucătării mici

Organizarea este literă de lege atunci când organizezi amenajarea unei bucătării de mici dimensiuni. Stilul minimalist este recomandat în astfel de cazuri pentru că orice element trebuie să aibă o utilitate, în special piesele de mobilier.

De asemenea, alege pentru mobilier o culoare puternică precum: roșu, albastru, verde sau negru și mergi pe finisaje cât mai simple, deschise la culoare și din aceeași paletă cromatică sau chiar albe. Pentru a oferi dimensiune poți să transformi bucătăria într-un open space și să te folosești de culori pentru a deschide camera. Pentru pereți folosește nuanțe neutre cum sunt: alb și tonurile lui, bej, crem sau gri. Caută piese de mobilier care nu ocupă spațiul inutil și urmează linii drepte, bine conturate.

   4. Amenajarea unei bucătării mari

Când vine vorba despre amenajarea unei bucătării mari, creativitatea poate fi jucată la potențialul maxim. Dacă beneficiezi de un open-space, atunci o insulă din marmură sau granit pe care poți pune fără probleme oalele încinse sau tăia coca crudă pentru a pregăti pizza este tot ceea ce ai nevoie. De asemenea, nu aglomera încăperea folosind mai multe culori, două-trei sunt suficiente chiar și într-o bucătărie mare. Chiar și într-o bucătărie mare, dezordinea vizuală este vizibilă și deranjantă.

 

Folosește mobilier compact, optează pentru rafturi suspendate, iar pentru a profita cum trebuie de beneficiile unei bucătării mari așează mobilierul și electrocasnicele necesare pe un singur perete. Astfel, peretele paralel poate fi folosit pentru a lua masa. Nu renunța la obiectele de decor care fac deliciul unui spațiu larg, dar încearcă să respecți armonia dintre acestea, mobilier și culori.

 

Tendințele în amenajări interioare vin și pleacă, în schimb modul în care îți construiești tu casa contează mult mai mult. În concluzie, nu încerca să respecți regulile 100%. Indiferent de viziunea și modul în care îți amenajezi bucătăria, ține cont că utilitatea își spune cuvântul aici mai mult decât în alte zone ale locuinței.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.