Tips&tricks: ce trebuie sa stii despre tratamentul cu erbicid inainte de a-l aplica?

0

Cauti o solutie eficienta prin care sa iti protejezi cat mai eficient culturile si prin care sa reduci din munca pe care o depui an de an? Folosind Agil erbicid, elimini usor si repede toate buruienile perene si anuale care ar putea dauna plantelor pe care le cresti.

Este vorba despre un produs eficient, datorita caruia iti poti creste considerabil productia, indiferent daca vrei sa cresti cartofi, floarea soarelui, vita de vie sau alte legume.

Agil erbicid: ce este?

Cu emulsie concentrate, erbicidul Agil reprezinta o alegere inspirata pentru tine, daca vrei sa combati toate buruienile graminee si selective pentru culturile dicotiledonate. Este vorba despre o substanta care se absoarbe foarte usor in frunze si care se transloca repede catre punctele de crestere, adica spre radacini si rizomi. Prin inhibarea enzimelor si a acizilor grasi, erbicidul distruge functiile vitale ale celulelor, provocand moartea buruienilor incat mai eficient.

La numai 1 – 2 zile de la aplicare, vei observa cum buruienile isi inceteaza cresterea, iar frunzele capata o culoare galbuie. Ulterior, dupa aproximativ 10 – 12 zile, plantele se usuca de tot si incep sa putrezeasca.

Perioada ideala pentru tratamentul cu erbicid

Un alt aspect extem de important, pe care trebuie sa il iei in considerare este referitor la momentul oportun pentru aplicarea tratamentului cu erbicid. De exemplu, poti sa te ocupi de acest lucru fie primavara, inainte de insamantare, fie toamna, dupa recoltare, in functie de cum iti este mai convenabil. Ambele variante sunt eficiente! Mai mult, este recomandat sa alegi o zi in care nu ploua, pentru ca substanta pe care o folosesti sa aiba timp sa actioneze.

Cum poti sa aplici tratamentul usor?

In ceea ce priveste metoda de aplicare a tratamentului cu erbicid, se recomanda sa utilizezi un vermurel, pe care sa il porti in spate. Cu ajutorul acestuia poti sa pulverizezi solutia extrem de repede numai in zona in care ai nevoie sa elimini buruienile. In schimb, daca ai o curte micuta, este suficient sa folosesti o pompa de mana, pe care o poti manevra simplu.

Cum sa pregatesti solutia?

Avand in vedere ca erbicidul este foarte concentrat, este important sa-i citesti descrierea, pentru a afla care este porportia de apa si erbicid pe care trebuie sa o folosesti. In acelasi timp, trebuie sa tii cont si de faptul ca erbicidele sunt diferite, putand fi totale sau selective si trebuie sa le amesteci diferit.

Care sunt beneficiile de care te bucuri datorita tratamentului cu erbicid?

Nu in ultimul rand, trebuie sa stii si care sunt avantajele de care ai parte atunci cand folosesti tratamentul cu erbicid:

  • diminuezi considerabil din munca pe care o depui pentru intretinerea culturilor;
  • cresti nivelul de productivitate;
  • tratamentul se aplica foarte usor;
  • erbicidul actioneaza imediat;
  • poti pregati simplu terenul pentru urmatoarea insamantare.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.