Testeaza-ti auzul printr-o audiograma realizata de profesionisti: dureaza cateva minute si nu doare
Daca exista semnale care indica pierderea auzului, programeaza-te pentru o audiograma. Este o analiza oferita chiar si gratuit de anumite centre de protezare auditiva din tara, o investigatie care nu doare si nu dureaza mult. Rezultatul obtinut este afisat sub forma unui grafic, ce arata gradul de pierdere a auzului.
Daca deja ti se intampla sa nu auzi soneria de la usa, ai tendinta de a creste volumul televizorului si ceilalti locuitori ai casei se simt deranjati sau intampini dificultati in perceperea mesajelor din medii zgomotoase, este un semn cat se poate de clar: a sosit momentul sa iti faci si tu aceasta investigatie, total non-invaziva. Iata tot ce trebuie sa stii despre o audiograma.
Cum se face propriu-zis aceasta analiza si de ce nu doare
Este simplu: ca la orice test auditiv, pacientul este expus la sunete de diferite frecvente si intensitati, atat prin difuzoare, cat si prin casti. Se testeaza conducerea aeriana, pentru ca suntele intra initial in conductul auditiv, ajungand – ulterior – la urechea medie si la urechea interna. Cu alte cuvinte, specialistii urmaresc modul in care sistemul auditiv al pacientului raspunde la sunet. Daca urechea interna nu functioneaza in parametri normali, nivelul de auditie al conducerii oasoase va fi acelasi cu nivelul conducerii aeriene. In acest caz, se diagnosticheaza o pierdere de auz neosenzoriala. Daca testarea in conducerea aeriana atesta o pierdere de auz, atunci se apeleaza la metoda testarii conducerii osoase. Pentru aceasta investigatie, se foloseste un vibrator osos plasat in spatele urechii, ce transmite sunetele direct la urechea interna.
Ce rezultate poate sa ofere aceasta investigatie medicala
In urma unei audiograme, se pot inregistra 4 tipuri de rezultate. Cel mai grav scenariu este pierderea severa de auz. De exemplu, copiii care sufera de o forma severa de hipoacuzie pot sa auda doar suntele foarte puternice, cum ar fi sirena masinii de pompieri. Tot prin intermediul audiogramei, se pot depista atat forme medii de pierdere a auzului, cat si forme usoare. De exemplu, un copil cu o forma de hipoacuzie medie va avea dificultati de intelegere a sunetelor vorbite la un nivel moderat, chiar si atunci cand distanta intre interlocutori este una mica. In acelasi timp, forma usoara de hipoacuzie a unui copil se va putea semnala prin imposibilitatea de intelegere a sunetelor emise pe un fundal zgomotos sau soptite. Cel mai bun scenariu, in urma audiogramei, este auzul normal semnalat prin graficul de rezultate.
La Wesound.ro poti face aceasta analiza gratuit: in plus gasesti orice tip de aparat auditiv reincarcabil
Un lucru extrem de important, atunci cand te adresezi unui centru de protezare auditiva, este sa te asiguri ca are in oferta aparate auditive calitative, de ultima generatie. Un bun exemplu in acest sens este WeSound.ro, centrul unde gasesti orice tip de aparat auditiv reincarcabil, de top. Mai mult decat atat, daca esti nou client, beneficiezi de audiograma gratuita din partea WeSound.ro.
Cei mai buni specialisti te asteapta in acest centru, atat in Bucuresti, cat si in Iasi, Alba Iulia sau Campina. Toate echipamentele medicale pe care le comercializeaza sunt produse de Rexton, lider pe piata dispozitivelor medicale. Indiferent de forma de hipoacuzie de care suferi, vei gasi solutia optima pentru problema ta. Tine pasul cu tehnologia si bucura-te de ofertele WeSound.ro, locul care iti asigura cel mai bun raport calitate – pret.
Date de contact:
Tel: +4031/4205378
E-mail: office@wesound.ro