Spune-mi ce grupă de sânge ai, ca să-ţi spun cine eşti?

0

“Am fost facuti unul pentru celalalt, esti dragostea mea de sange gupa AB” este refrenul unui cantec ce face furori printre japonezi. Si asta pentru ca, pentru japonezi, nu semenele astrale sunt cele care iti determina personalitatea, ci grupa de sange. Intrebarile banale precum “ce faci?”, ‘cu ce te ocupi?” sau ” ce zodie esti?’nu sunt folosite in Japonia, atunci cand te intalnesti prima oara cu cineva. Practica comuna a japonezilor, numita “Ketsu, eki gata” poate fi surprinzatoare pentru noi, europenii, dar in Japonia intrebarea “ce grupa de sange esti?” este atat de uzuala incat daca ai de gand sa pleci acolo, trebuie sa fii informat astfel incat sa nu pari surprins.

Aproximativ 20% dintre japonezi cred in influenta grupei de sange asupra comportamentului lor, scriu elvetienii de la LeMatin, si asta in ciuda faptului ca nu exista absolut nici o dovada stiintifica, care sa demonstreze acest lucru.  Japonezii devoreaza orice carte aparuta pe aceasta tema, iar cei care au publicat carti de genul asta au avut parte de o imbogatire rapida. Titluri precum “Cum sa traiesti cu o persoana cu grupa AB?” au avut incasari de milioane de euro.

Viata amoroasa, sau performantele profesionale vor fi de asemenea determinate in functie de grupa sanguina, relateaza cei de la LeMatin. Japonezi vor sa foloseasca grupa sanguina in recrutarea personalului. Astfel, ei sustin ca echipele performante se formeaza printr-un amestec ale grupelor de sange, companii de renume international sustin ca proiectele importante au fost realizate cu un succes de 100% de catre echipele formate in proportie de 68% din persoane cu grupa de sange A.

Grupa de sange este importanta si pentru alegerea sufletului pereche, spun japonezii. De exemplu, o femeie cu grupa 0 se va intelege perfect cu un domn cu grupa A, si relatiia va fi un adevarat dezastru daca va intalni un barbat cu grupa 0. Si de aici, japonezii stiu sa profite, in ultimul timp infiintandu-se foarte multe…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.