Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva are capacitatea de a îngriji pacienţi Covid-19

0

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva are capacitatea de a îngriji pacienţi infectaţi cu virusul Covid-19, însă este nevoie de o reconfigurare a circuitelor şi de o relocare a pacienţilor pentru eficientizarea şi protecţia, în primul rând, a personalului medico-sanitar, a declarat managerul militar al unităţii medicale, lt.col.dr.Constantin Vlase.

Acesta arată, într-un interviu postat pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale, că spitalul din Deva nu a fost transformat într-o cazarmă şi atrage atenţia asupra măsurilor de protecţie care trebuie respectate pentru ca noul coronavirus că nu mai găsească breşe prin care se poate răspândi.

„Mi-am asumat această misiune (de a conduce SJU Deva, n.r.) din dorinţa de a ajuta oamenii aflaţi în dificultate. Prin natura specialităţii mele, fiind medic specialist boli infecţioase, am considerat că pot exprima nişte opinii şi să efectuez o consiliere cât mai pertinentă, datorită faptului că ne confruntăm cu această epidemie cauzată de coronavirus. La spitalul din Deva am găsit o instituţie care a fost dispusă în carantină de către autorităţile locale, dinainte să ajung eu, situaţie de carantină care se va încheia în următoarele două-trei zile, duminică fiind ultima zi de carantină”, a declarat ll.col.dr. Constantin Vlase.

Potrivit acestuia, pentru eficientizarea actului medical şi pentru protecţia personalului medico-sanitar, se reconfigurează circuitele si are loc relocarea pacienţilor.

„Spitalul din Deva are şi capacitatea necesară să monitorizeze şi să îngrijească astfel de pacienţi, numai că ei (spitalul, n.r.), nefiind desemnaţi anterior ca un spital strict Covid, a trebuit din mers să desfiinţăm lucrurile care erau după vechea procedură: jumătate de spital Covid, jumătate de spital non-Covid. Momentan lucrăm, reconfigurăm circuitele, strângem pacienţii în locuri bine stabilite pentru…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.