România-în topul fumătorilor la nivel European

0

România este din nou campioană Europeană, dar din nou nu este motiv de mândrie. Vorbim despre țara noastră și țara vecină, Bulgaria. Cele două sunt campioanele în Europa la fumat dacă ne raportăm la populație. În fiecare zi, peste 4 milioane de pachete de țigări sunt fumate de aproximativ 4,3 milioane de oameni. În urmă cu 10 ani, numărul fumătorilor era mai mare cu 25%. Însă puțini dintre aceștia au ales noile produse care ajută la renunțarea fumatului clasic.

În anul 2009, 45% din populația românilor erau fumători. Mai exact 6 milioane de români fumat. În cei 10 ani care au trecut numărul persoanelor care fumează este de 4,3 milioane. Chiar dacă este un rezultat bun, ei bine, acest lucru nu ne scade din clasamentul Europei unde ne aflăm în frunte ca număr total de fumători de țigări clasice.

„România este una dintre cele mai ridicate rate de fumători din Europa. Şi asta poate fi din cauza pentru că nu a fost suficientă educaţie pentru sănătate, despre alternativele de fumat.

În Marea Britanie aveam Departamentul de Sănătate Publică care este o instituţie foarte puternică care pledează în ceea ce priveşte alegerile mai puţin riscante pentru produsele din tabac şi nicotină, la fel cum sunt produsele de încălzire a tutunului şi ţigările electronice”, ne arată un om de știință.

De câțiva ani și la noi în țară au apărut zeci de produse care nu presupun arderea tutunului. Acestea sunt electronice sau cu aburi. Însă, din cauza legislației care limitează publicitatea dar și lipsa de informare, numărul persoanelor care au făcut trecerea de la țigări normale la cele electronice este foarte mic. În urmă cu un an, doar 2,7% dintre români utilizau astfel de produse mai puțin nocive, de ultimă generație.

„Facem multe cercetări. Am făcut 329 de teste separate, am facut teste chimice, biologice în laboratoarele noastre, chiar şi studii clinice. Un test clinic a…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.