Roadtrip in Romania: 5 pași pentru pregătirea mașinii

0

Când te pregătești pentru un road trip, cel mai important lucru este să ajungi la destinație în siguranță. Va trebui să planifici din timp toate detaliile, astfel încât să te poți bucura la maxim de experiența pe care o vei avea. 

Planificarea în avans este secretul pentru o vacanță memorabilă. Rezervarea cazării și stabilirea obiectivelor pe care le vei vizita sunt evidente, dar ce faci cu mașina? Aceasta va trebui să fie pusă la punct, astfel încât fiecare aspect vital să fie verificat. Un road trip pune mai multă presiune pe mașina ta, deoarece pot exista probleme care să nu fie evidente în oraș, dar care pot fi adevărate pericole la viteze mari sau constante, pe autostradă. 

Dacă te lovești de probleme cu mașina atunci când ești pe drum, trebuie să știi că rezolvarea lor nu va fi la fel de facilă precum atunci când ești acasă, iar mecanicul de încredere este la o distanță rezonabilă. Atunci când ești într-un road trip se poate să nu ai întotdeauna acces la facilități, iar acesta este doar unul dintre argumentele pentru a preveni cele mai frecvente probleme posibile. 

Deoarece vei călători cu mașina, te poți întreba care sunt pașii pe care trebuie să îi faci pentru a evita orice fel de probleme sau neplăceri. Află în continuare care sunt verificările pe care le poți face, pentru a te bucura de o vacanță de vis.

     1. Verifică lichidele 

Aici sunt incluse lichidul de transmisie, antigelul și servodirecția, toate acestea contribuind la buna funcționare a mașinii tale. Verifică, completează sau înlocuiește toate lichidele înainte de a pleca la drum. Pentru un plus de siguranță, roagă un mecanic să verifice și furtunele aferente, precum și elementele de îmbinare ale acestora. 

     2. Verifică anvelopele

Prima inspecție pe care trebuie să o faci este cea vizuală. Caută detalii precum uzura excesivă, tăieturi sau gâlme. De asemenea, verifică dacă presiunea din anvelope este cea recomandată de producător, iar dacă nu, regleaz-o așa cum trebuie. Nu uita să verifici și roata de rezervă, aceasta trebuie să fie într-o stare corespunzătoare, gata de drum. Anvelopele sunt singura conexiune pe care mașina ta o are cu șoseaua. Frânarea, accelerația și toată siguranța ta depind de starea generală a anvelopelor. 

     3. Verifică frânele

Orice zgomot neobișnuit pe care îl auzi atunci când conduci, poate însemna plăcuțe de frână uzate. Chiar dacă poți face și tu o inspecție vizuală a plăcuțelor de frână, cel mai indicat este să mergi la un mecanic. Acesta poate recomanda schimbarea plăcuțelor sau chiar a discurilor de frână, iar tu va trebui să eviți tentația unor economii, atunci când vine vorba despre siguranță. 

     4. Curăță mașina în interior și exterior

O mașină curată te va ajuta să conduci mai relaxat, așa că nu uita să faci o vizită la spălătorie înainte să pleci. Curăță tapițeria, îndepărtează praful și pune aspiratorul în funcțiune. Pentru ca mașina să arată cât mai bine pe toată durata călătoriei, te poți orienta către un model de tavite pentru portbagaj, care va împiedica depunerea oricărei murdării. Mașina trebuie să fie spălată și la exterior, atât pentru un aspect estetic îmbunătățit, dar și pentru ca drumurile tale să beneficieze de o vizibilitate sporită. Gemuri curate înseamnă mai puțină confuzie și riscuri mai mici pentru producerea de accidente. 

     5. Verifică bateria și toate luminile mașinii

Orice semn de avertizare, inclusiv atunci când mașina pornește mai lent sau dacă se aprinde martorul de la bord, înseamnă că bateria trebuie verificată și eventual înlocuită. De asemenea, înainte de a pleca la drum, asigură-te că toate farurile, semnalizările, avariile și stopurile funcționează corespunzător, iar dacă nu, remediază orice problemă. Cel mai bine este să faci aceste verificări seara, pe întuneric, cu ajutorul unui prieten care se poate uita dacă luminile funcționează cum trebuie atunci când le pornești. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.