Problemele cu care se confrunta angajatii din turele de noapte

0

Numeroase companii nu pot functiona fara existenta unui program care sa includa si turele de noapte. Fie ca este vorba despre procesul de productie, de supraveghere, fie de tinerea legaturii cu parteneri sau clienti aflati pe alt fus orar, lucrul in ture poate avea numeroase avantaje pentru o firma. Pe de alta parte, pentru angajatii care lucreaza noaptea, aceasta poate fi o munca obositoare, de uzura, care le poate reduce productivitatea si le poate afecta inclusiv starea generala de sanatate.

Dar pot lua insa masuri care sa elimine sau sa previna la timp unele dintre efectele lucratului in ture, astfel incat angajatii lor sa fie mai sanatosi, sa se simta mai in siguranta si sa performeze mai bine. Iata care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta angajatii care lucreaza in turele de noapte:

– Tura de noapte implica riscuri mai mari sau cel putin aceasta este perceptia angajatilor care lucreaza la ore tarzii. Exista mai multe motive in spatele acestei perceptii. In primul rand, oboseala poate scadea viteza de reactie si intarzia luarea unor decizii. Pe de alta parte, securitatea sediilor companiilor este, in unele cazuri, redusa pe timpul noptii, iar angajatii ramasi singuri in sediu se pot simti expusi sau vulnerabili in cazul unui atac.
De la asigurarea pazei 24 din 24 de ore, la instalarea unor sisteme de supraveghere care sa monitorizeze constant activitatea din sediul companiei, aceste lucruri le pot da angajatilor senzatia ca sunt in siguranta.

-Angajatii din turele de noapte nu dorm suficiente ore pentru a recupera efortul depus, iar acest lucru inseamna ca ei vor acumula zilnic oboseala si ore pierdute de somn. In plus, daca muncesti noaptea, asta inseamna ca operezi diferit fata de cum este programat ceasul tau biologic. Din aceasta cauza, se poate intampla ca un angajat care lucreaza noaptea sa fie mai incet, sa aiba o capacitate de concentrare redusa, sa nu gaseasca solutii la fel de rapid si sa aiba o viteza de raspuns cu…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.