Primul caz de contaminare din Africa Subsahariană

0

Un caz de contaminare cu noul coronavirus a fost confirmat la Lagos, capitala economică a Nigeriei, amintind de temerile declanşate în timpul epidemiei de Ebola, care a afectat această metropolă de 20 de milioane de locuitori în urmă cu şase ani, informează AFP.

Ministerul Federal al Sănătăţii „a confirmat un caz de coronavirus (Covid-19) în statul Lagos. Acest caz, confirmat la 27 februarie 2020, este primul identificat în Nigeria de la începutul epidemiei ”, a indicat acesta pe Twitter.

Ministerul precizează că este vorba despre un cetăţean italian care lucrează în Nigeria şi care s-a întors în această ţară din oraşul italian Milano pe 25 februarie.

„Pacientul se află într-o stare clinică stabilă şi nu prezintă simptome îngrijorătoare”, a dat asigurări ministerul, fără a oferi totuşi detalii despre locul unde a fost spitalizat.

Potrivit AFP, aceasta este prima contaminare confirmată şi oficială din Africa Subsahariană, până în prezent aparent cruţată de epidemia globală.

Nigeria, cel mai populat stat de pe continent, cu circa 200 de milioane de locuitori, este una dintre cele mai vulnerabile ţări din lume, cu un sistem de sănătate fragil şi o densitate a populaţiei extrem de ridicată (circa 7.000 de locuitori pe kilometru pătrat, potrivit World Population Review).

În 2014, când primul caz de Ebola a fost raportat în Lagos, capitala economică a ţării, întreaga lume şi-a ţinut respiraţia şi o panică totală s-a răspândit în oraş.

Potrivit bilanţului final, doar şapte persoane au murit, dintre cele 19 contaminate, din cauza acestei boli extrem de contagioase care a făcut peste 11.000 de victime în Africa de Vest între sfârşitul anului 2013 şi 2016.

OMS a salutat „succesul spectaculos” în faţa a ceea ce ar fi putut deveni „o epidemie urbană apocaliptică”: autorităţile locale din Lagos au reacţionat în timp, personalul medical din…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.