Preia controlul sanatatii tale si trateaza diabetul la timp

0

O discutie recenta m-a determinat sa scriu acest articol, zilele trecute un coleg de redactie mi-a spus ca are diabet si ca ii pare rau ca nu si-a facut analizele din timp. Atunci mi-am dat seama cat de rau imi pare ca nu am povestit experienta mea care poate fi de ajutor.

Mama este o persoana care are foarte mare grija de ea, nu pot supune ca facea excese alimentare sau ca este sedentara si nici in familie nu am mai avut membrii cu diabet zaharat, insa are un job ce o solicita destul de mult. Incepand de anul trecut i-a fost de mai multe ori rau si avea perioade in care nu se simtea bine. Simptome ca cefaleea, ameteala, intetosarea privirii si chiar cateva episoade de voma ne-au pus pe ganduri si ne-am dat seama ca ceva nu este in regula.

Zis si facut, am convins-o sa isi faca analizele si in afara glicemiei toate celelate valori erau in parametrii normali. Glicemia era undeva la 145  mg/dl, nu depasea cu mult valoare maxima, insa pentru a se asigura ca totul este in regula, doctorul i-a recomandat sa isi faca o analiza mai amanuntita numita hemoglobina glicozilata, mai exact HbA1c. Acesta arata media valorii glicemiei pe ultimele 3 luni si se masoara in procente. Din nefericire, mama a avut valoarea de 7,5% ceea ce insemna ca are diabet. Valorile normale pentru acesta analiza sunt intre 4 si 5.6%, valorile cuprinse intre 5.6% si 6.4% semnaleaza un prediabet, iar cele mai mari de 6.5% confirma prezenta diabetului zaharat.

O ajut sa isi tina diabetul sub control si ii comand de pe site-ul www.onlinefarmacia.ro bandelete de testare Contour plus si ace Microlet, pentru glucometrul pe care i l-am luat deja Contour plus ONE, unul dintre cele mai bune si performante de pe piata. Pentru ca acest glucometru este conectat direct la o aplicatie, o ajuta foarte mult sa isi monitorizeze rezultatele si sa intelega cum alimentatia si activitatea dintr-o zi ii pot influenta valoarea glicemiei. Luna aprilie este luna bandeletelor pe acest site, ceea ce inseamna ca toate…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.