Poziţii „ezitante” referitoare la Legea vaccinării

0

Coaliţia România Sănătoasă susţine, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Sănătăţii, Victor Costache, că acesta a avut poziţii „ezitante” referitoare la Legea vaccinării şi subliniază că simpla comunicare nu este de ajuns.

„Stimate domnule ministru, am luat act cu uimire şi dezamăgire de poziţiile dumneavoastră ezitante privind Legea vaccinării. Stimate domnule ministru, aţi declarat că prin ‘campanii bune de vaccinare’ vom rezolva faptul că aproape 30% din copiii de 1 an nu sunt vaccinaţi cu toate dozele de vaccin la timp. Am dori să vă întrebăm în cât timp credeţi că se va întâmpla asta? În timpul mandatului dumneavoastră?”, se arată în scrisoarea transmisă presei de organizaţia neguvernamentală „Mame pentru mame”.

Potrivit sursei citate, Coaliţia România Sănătoasă, prin proiectele sale publice, se ocupă de informarea privind vaccinarea de peste şase ani.

„Din experienţa noastră domnule ministru, comunicarea nu va fi nicicum de ajuns. Comunicarea funcţionează atunci când problema este simplă: părintele trebuie informat că vaccinarea este bună şi necesară”, se susţine în document.

Organizaţia subliniază că problemele vaccinării în România sunt mai complexe. Astfel, se indică faptul că repetatele sincope de furnizare a vaccinurilor au cauzat neîncredere şi că, în ciuda recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, România nu are încă un Grup tehnic de coordonare a activităţilor de vaccinare care să ghideze şi recomande strategia naţională în domeniu. Fără Legea vaccinării, acest grup nici nu va exista, explică sursa citată.

Coaliţia România Sănătoasă mai arată că procesul prin care vaccinurile sunt distribuite la medicii de familie este departe de un sistem modern de livrare cu lanţ de frig continuu asigurat. De asemenea, se susţine că, deşi există un sistem de centralizare a datelor despre vaccinare (RENV), nu…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.