Poeta Ana Blandiana, la Oradea: „Integrala poemelor” este un fel de moment de rezumat

0

Scriitoarea Ana Blandiana a declarat joi seară, la Oradea, că volumul „Integrala poemelor” este un fel de moment de rezumat, dar că speră, din toată inima, să continue să scrie, fără să se gândească la vârstă.

„La apariţia acestei cărţi, mi-a venit în minte gândul: Doamne, Dumnezeule, dar ce viaţă lungă a trebuit să am dacă am scris atâta! De altfel, ideea de a scoate această carte nu a fost a mea, ci a traducătoarei mele din Spania, care este universitară la Salamanca (…) Este un fel de moment de rezumat, dar asta, sper, din toată inima, că nu înseamnă că n-o să continui să scriu. Nu-mi vine să mă gândesc la anii pe care îi am”, a spus Ana Blandiana.

Librăria Humanitas din centrul oraşului s-a dovedit neîncăpătoare pentru publicul numeros care a ţinut să fie prezent la întâlnirea cu renumita poetă care a copilărit şi trăit în Oradea. Evenimentul a fost prilejuit de o dublă lansare: „Integrala poemelor”, volum apărut recent la Editura Humanitas şi trilogia „O călătorie spre marea interioară” de Romulus Rusan, publicată la Editura Spandugino.

Alături de Ana Blandiana, despre cele două cărţi şi autorii lor au vorbit criticul de teatru Elisabeta Pop şi directorul revistei „Familia”, poetul Ioan Moldovan.

„Acest volum, ‘Integrala…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.