Parasite face istorie la premiile Oscar

0

Parasite nu a fost neapărat printre favoritele la adjudecarea trofeului pentru cel mai bun film anul acesta. Dar a ajuns, totuși, să fie prima peliculă într-o limbă străină care cucerește Oscarul cel mare.

Sezonul premiilor nu ar fi prezis că Parasite va fi marele câștigător al premiilor Oscar. Până aseară, 1917, filmul de război al lui Sam Mendes părea marele favorit. Însă satira coreeană a reușit să îi convingă pe membrii Academiei Americane de film.

Drama Parasite (care poate fi interpretată și ca o comedie neagră) spune povestea unei familii sărace care se infiltrează în casa unor bogați, sub pretextul a diferite joburi. Într-o premieră absolută, filmul Parasite a reușit să aducă echipei atât cel mai râvnit trofeu, cât și pe cel pentru cel mai bun film străin (pe care îl prevestea cu mult timp înainte întreaga presă), dar și pe cel pentru cel mai bun regizor și pentru cel mai bun scenariu original.

Bong Joon-ho, regizorul peliculei Parasite, a mulțumit celorlalți nominalizați în discursul de acceptare a trofeului pentru cel mai bun regizor. Acesta a spus despre Martin Scorsese…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.