Paradontoza – simptome si tratament

0

Tutunul, alcoolul, cafeaua, alimentele tip fast food , sistemul imunitar slabit si o igiena bucala necorespunzatoare sunt doar cateva dintre cauzele aparitiei acestei afectiuni. In acelasi timp, frica de medicul stomatolog si lipsa controalelor periodice ii impiedica pe oameni sa previna astfel de probleme.

Ce este paradontoza

Paradontoza este o afectiune care ataca radacina dintilor si, in final, duce la caderea precoce a acestora.  Boala  este de foarte multe ori confundata cu gingivita (sangerarea gingiilor), insa aceasta este doar inceputul paradontozei. Asadar, la prima sangerare a gingiei este indicate o consultative stomatologica urgenta.

Paradontoza  este favorizata de varsta inaintata, consumul de alcool, tutun, medicamente, zahar, anticonceptionale, chimioterapie,  afectiuni endocrine, stres, diabet , placa bacteriana, tartru si o alimentatie lipsita de vitamine si minerale.

In acelasi timp, alimentele moi care isi fac loc printre spatiile intradentare si nu permit abraziunea dentara sunt o alta cauza a aparitiei paradontozei.

Trebuie sa stii ca paradontoza este ireversibila si nu poate fi decat stopata prin tratament stomatologic si printr-o igiena bucala corecta.

Simptomele paradontozei

Gingii rosii, moi, sensibile, inflamate

Durere la masticatie

Mancarimea gingiilor (pruirit gingival)

Senzatia de tensiune la nivelul gingiilor

Halena (mirosul neplacut al gurii)

Sangerarea gingiilor

Scrasnitul involuntar al dintilor

Un gust neplacut in gura

Retragerea gingiilor de la suprafata dintilor

Mobilitatea dintilor

Infectie intre dinti si gingii.

Tratament

Tratamentul este aplicat in mod diferit fiecarui pacient in parte, astfel ca nu se poate vorbi despre un tratament standard. Acesta este stabilit de catre medical stomatolog in urma unei consultatii.

In mod sigur este nevoie de cateva sedinte de detartraj si periaj profesionist. De asemenea, in functie de cat de avansata este forma de paradontoza, se poate ajunge si la interventie…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.