Numărul total al infecțiilor cu noul coronavirus îl depășește pe cel al infecțiilor cu SARS din perioada 2002-2003

0

Numărul cazurilor confirmate de infecţii cu noul coronavirus provenit din China a depăşit 8.100 la nivel global, mai mult decât numărul de îmbolnăviri provocate de un alt coronavirus, SARS, în perioada 2002 – 2003, a anunţat joi presa chineză, transmite Reuters.

În China, Regiunea Autonomă Tibet a confirmat primul pacient infectat cu noul coronavirus, conform autorităţilor medicale, ceea ce înseamnă că boala s-a răspândit în toate cele 31 de provincii ale Chinei.

Numărul deceselor din cauza infecţiilor respiratorii şi pneumoniilor provocate de noul coronavirus este de peste 170 de cazuri în China, dintre care aproape 130 în oraşul Wuhan, epicentrul acestei noi epidemii, unde au fost identificate peste 8.140 de cazuri de îmbolnăvire. Acest virus a infectat aproximativ 80 de persoane din alte 15 ţări.

Pandemia SARS s-a soldat cu 8.098 de îmbolnăviri şi 774 de decese la nivel global. Rata sa de mortalitate, de aproximativ 10%, a fost mai ridicată decât cea a noului coronavirus care, până în prezent, a provocat moartea a cel mult 2% dintre pacienţii infectaţi.

În contextul creşterii continue a numărului de noi cazuri, Asociaţia de Fotbal din China a decis joi să amâne până la data de 22 februarie începutul noului sezon fotbalistic, pentru a proteja sănătatea fanilor, jucătorilor şi antrenorilor.

Noul coronavirus, care se transmite şi de la om la om, s-a răspândit şi în alte ţări asiatice, printre care Japonia şi Coreea de Sud, dar şi în America de Nord, Europa, Australia şi Orientul Mijlociu.

În cursul ultimelor zile, Finlanda, Filipine şi India au anunţat primele cazuri confirmate de infecţie cu nou coronavirus, în timp ce în China numărul pacienţilor diagnosticaţi cu penumonie creşte cu peste 1.000 de noi cazuri pe zi.

Guvernul chinez s-a luptat să prevină răspândirea virusului şi a anunţat că rezervele de echipamente de protecţie personală pentru experţii…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.